Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bechamelsaus: smelt 40 g boter in een sauspan. Roer er 50 g bloem door en laat al roerend drogen. Voeg beetje bij beetje, en al roerend met een klopper, 5 dl melk toe. Breng aan de kook en laat 2 min al roerend doorkoken. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
-
Verwijder de buitenste, taaie bladeren van de witte kool. Verwijder de kern en snipper de kool met een groot mes of mandoline in fijne reepjes.
-
Breng gezouten water aan de kook. Blancheer de kool gedurende 5 min in het kokende water. Giet af en roer de kool onder de bechamelsaus.
-
Schil en was de aardappelen. Kook gaar in gezouten water. Giet af en laat op het vuur drogen.
-
Blus met 1 dl melk en voeg 15 g boter toe. Haal van het vuur en stamp fijn met een pureestamper.
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Was de peterselie, zwier droog en snipper fijn.
-
Smelt 20 g boter in een bakpan. Bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en roer er ½ van de peterselie onder.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschotel. Verdeel de witte kool in de bechamelsaus over het gehakt. Werk af met de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel.
-
Snij 25 g boter in kleine blokjes en verdeel over de ovenschotel.
-
Plaats gedurende 30 min in de oven.
-
Verdeel de amandelschilfers over de schotel en laat nog 5 min verder bakken.
-
Haal uit de oven. Werk de ovenschotel af met de overige gesnipperde peterselie en serveer.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven