Pasta met pancetta en pistachenotencrème

61ee16c06abe552092ee9aee85f954c1338d974a03896a40f4ff1377ed8ad1dd.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe 125 g pistachenoten met de olijfolie in een blender. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn. Voeg ook enkele blaadjes basilicum toe en mix nogmaals.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Snij de pancetta in fijne reepjes en leg de reepjes verspreid op een bakplaat bedekt met bakpapier. Steek in de oven tot de pancetta krokant is (± 15 min).

  4. Hak 4 el pistachenoten wat fijner en rooster in een pan zonder vetstof.

  5. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Giet de pasta af en meng de pistachenotencrème eronder.

  7. Verdeel de pasta met saus over de borden en werk af met de gedroogde pancettastukjes, gehakte pistachenootjes en versgeraspte Parmezaanse kaas.