Eieren , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snij het vet van de filets. Snij het vlees in gelijke, kleine stukken.
-
Pel de uien en hak ze fijn. Meng ze met de gehakte peterselie en korianderblaadjes.
-
Verwarm in een stoofpan de olie met 50 gr boter. Bak het vlees aan alle kanten aan, kruid met peper en zout. Voeg het uimengsel toe en giet 2 dl water in de pan. Zet het deksel op de stoofpan en laat gedurende 10 tot 15 minuten stoven. Haal de stukjes eend uit de pan.
-
Klop de eieren los met peper en zout. Klop dit mengsel door het stoofvocht. Blijf kloppen tot het ei losraakt van de bodem en een soort van eierkoek vormt.
-
Giet in een diep bord en laat afkoelen.
-
Rooster de amandelen in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen.
-
Smelt 150 gr boter. Leg een vel filodeeg in de ovenschaal en bestrijk hem met boter. Leg het volgende vel erop en bestrijk ook met boter. Herhaal dit tot je 4 vellen filodeeg op elkaar hebt gelegd.
-
Schep eerst het eimengsel op het filodeeg en vervolgens de stukjes eend. Verdeel de amandelen er ook op.
-
Vouw de onderste vellen filodeeg naar binnen.
-
Leg een vel filodeeg op het vlees. Beboter opnieuw en herhaal dit nog 3 keer. Vouw deze vellen ook naar binnen.
-
Beboter de bovenkant ook royaal met boter.
-
Zet de pastilla in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.
-
Bestuif de pastilla voor het opdienen met bloemsuiker. Strooi de kaneel erop volgens het patroon van spaken in een wiel.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven