Perzik met geitenkaas en spek met parelcouscoussalade

Allergenen

Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de parelcouscous gaar in de groentebouillon volgens de bereidingstijd op de verpakking. Giet af en spoel koud.

  2. Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de meeste pitjes met een koffielepel. Snij het vruchtvlees in fijne blokjes.

  3. Snipper de muntblaadjes fijn.

  4. Roer de komkommer, munt en 15 ml maïsolie onder de parelcouscous. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

  6. Meng 35 ml maïsolie en de balsamicoazijn onder de rucola. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Halveer de perziken en verwijder de pit en steel.

  8. Vul elke halve perzik op met (voldoende) geitenkaas, druppel er wat honing over en wikkel kruislings in met 2 sneden spek.

  9. Pak de perziken in met aluminiumfolie of plaats in een afgedekt aluminium bakje. Bak 10 min op een barbecue van 200°C.

  10. Smeer de sneden zuurdesembrood in met olie aan beide zijden.

  11. Gril het brood 1 min aan elke kant op de barbecue.

  12. Serveer de perzik op de parelcouscous. Werk af met de rucola en pijnboompitjes en serveer er een zuurdesemtoast bij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit