Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst onder koud, stromend water.

  2. Pel de ui en look en snipper alles fijn. Snij de kippenhaasjes in stukjes en de abrikozen in reepjes. Hak de peterselieblaadjes fijn.

  3. Verwarm een scheut olijfolie in een gietijzeren pot en bak de kip in porties goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout en hou de kip warm.

  4. Bak in dezelfde pot de ui- en looksnippers glazig in een scheut olijfolie. Roer de rijst, komijn en koriander erdoor en bak even mee. Kruid met peper.

  5. Overgiet met de gevogeltefond en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek de pot af en laat 15 min sudderen. Strooi de orzo erbij en laat nog 13 à 15 min verder garen.

  6. Schep de warme kip en ½ van de peterselie erdoor.

  7. Snij de amandelen in plakjes en schep samen met de salademix naar smaak door de pilav.

  8. Serveer met de rest van de amandelen, salademix en Griekse yoghurt.