Pompoenflan

Pompoenflan

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 160°C.

  2. Pel de ui en snij in ringen. Smelt de boter in een pan, voeg de uiringen toe en laat ze gedurende ± 5 minuten bakken tot ze zacht zijn.

  3. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snij 1 kg vruchtvlees in blokjes.

  4. Voeg de pompoen toe aan de uiringen en giet 1,5 dl water erbij. Roer regelmatig tot de pompoenblokjes gaar zijn. Prak ze met een vork tot je een zachte puree bekomt.

  5. Haal van het vuur en laat afkoelen. Voeg de bechamelsaus, geraspte parmezaan, eidooiers en pijnboompitten toe. Meng alles en kruid met peper en zout.

  6. Vet een taartvorm in met boter. Giet het mengsel in de ingevette vorm en zet in de oven voor 1 uur. Verhoog de temperatuur na 1 uur naar 180°C en laat nog 10 minuten verder bakken.

  7. Haal de vorm uit de oven en laat de flan volledig afkoelen.

  8. Tip: geen tijd of zin om bechamelsaus te maken? Koop hem kant-en-klaar bij je Spar!