Quiche met kip, zongedroogde tomaten en kaas

Quiche met kip, zongedroogde tomaten en kaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Stoom de kipfilets gaar. Laat afkoelen en snij in kleine stukjes.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Spoel de spinazie. Pel de ui en snij fijn. Stoof de spinazie met fijngesneden ui kort aan in een hete pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat uitlekken en afkoelen.

  4. Snij de feta en zongedroogde tomaten in blokjes. Rooster de pijnboompitten in een hete pan.

  5. Meng de yoghurt met de tikka masala.

  6. Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met bloem. Schik het bladerdeeg erin.

  7. Verdeel de gestoofde spinazie over het bladerdeeg. Bestrijk met yoghurtmengsel en verdeel de zongedroogde tomaat erover.

  8. Verdeel de kippenblokjes en gratinkaas over 1 helft. Beleg de andere helft met blokjes feta en pijnboompitten.

  9. Klop de eieren los en meng de room eronder. Breng op smaak met peper en zout. Giet uit over de quiche.

  10. Bak de quiche gaar in de voorverwarmde oven gedurende 30 min.

  11. Haal uit de oven en laat 5 min rusten.

  12. Snij in punten en serveer.