Rillettes van krab met surimi en zeekraal

Rillettes van krab met surimi en zeekraal

Allergenen

Schaaldieren , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder het houterige uiteinde van de zeekraal. Breng water aan de kook en blancheer de zeekraal 2 min.

  2. Giet af, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken.

  3. Snipper de zeekraal heel fijn.

  4. Laat de king krab uitlekken. Rafel de surimi uit elkaar en snij wat fijn.

  5. Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de bieslook fijn.

  6. Meng de krab, surimi, zeekraal, bieslook, sjalot en zeste van ¼ sinaasappel onder de zure room.

  7. Breng op smaak met sap van ¼ sinaasappel, enkele druppels citroensap, piment d’espelette en zout.

  8. Serveertip: kook 2 kwarteleitjes hard. Pel en snij in de lengte in 2.

  9. Steek een cirkel uit 4 sneden briochebrood. Toast krokant in een broodrooster.

  10. Beleg met een quenelle rillettes van krab.

  11. Werk af met een half kwarteleitje en wat kruidenkaas.

  12. Versier met tuinkers. Kruid met fleur de sel.