Rundstoofvlees met Amer Labiau

Rundstoofvlees met Amer Labiau

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en pel 6 uien. Snij ze in plakjes.

  2. Smelt de boter in een grote kookpot. Bak het vlees aan en laat aan alle zijden kleuren. Haal het vlees uit de pot.

  3. Bak de uiplakjes in hetzelfde vet en voeg de wortelplakjes toe. Laat wat stoven.

  4. Bestrooi met bloem, voeg de mosterd toe en kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Giet Amer Labiau erbij.

  5. Voeg het vlees toe en meng alles onder elkaar. Zet het deksel op de kookpot en laat ongeveer 2 uur stoven. Zo zal de alcohol verdampt en de saus gebonden zijn.

  6. Lekker met frietjes en een frisse salade van eikenbladsla met 1 fijngesnipperde ui en peterselie.