Salade met geroosterde peer en blauwe kaas

Salade met geroosterde peer en blauwe kaas

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de peren en snij ze in de lengte doormidden. Schep met een lepeltje het klokhuis eruit en vorm een mooie holte voor de vulling. Bestrijk de peren met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

  3. Schik de peren in een beboterde ovenschaal die net groot genoeg is. Snij eventueel een plakje onderaan af zodat ze stabiel blijven staan.

  4. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Meng samen met de veenbessen door de blauwe kaas. Vorm 6 bolletjes van het mengsel en leg ze in de holtes van de peren.

  5. Meng de porto met het appelsap en roer de suiker erdoor tot deze opgelost is. Giet over de peren.

  6. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de peren zacht zijn; bedruip regelmatig met het portomengsel.

  7. Haal de peren uit de ovenschaal en hou het vrijgekomen vocht bij.

  8. Klop net voor het opdienen 6 cl olijfolie samen met 6 cl citroensap en 6 cl van het warme portomengsel los tot een dressing. Schep de dressing door de rucola en verdeel over 6 borden.

  9. Schik de peren op de sla, besprenkel met de rest van het warme portomengsel en bestrooi met zonnebloempitten.

  10. Serveer onmiddellijk.