Salade van gebakken aardappeltjes, asperges, haantje en avocadodressing

e568f91b58bb12eda6dd0ba8cb430b1e4c02df2cbc46ed7e034aabca1bedc039.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Kruid de haantjes met peper en zout. Snij de citroen in kwartjes en steek in elk haantje een stuk citroen. Bak goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven gedurende 40 min.

  3. Verwijder het houterige uiteinde van de groene asperges en snij de rest in schuine stukken. Hou de kopjes opzij.

  4. Boen de aardappelen schoon en snij ze doormidden. Schep ze op de bakplaat om met olijfolie. Kruid met versgemalen peper en zout. Zet ook in de oven.

  5. Voeg na 25 min de stukjes asperge toe. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 5 min garen. Voeg de aspergepunten toe en zet nog 5 min in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  6. Snij de radijsjes in kwartjes.

  7. Dressing: pel de sjalot en snipper fijn.

  8. Snij de avocado’s middendoor, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.

  9. Doe de avocado’s in een hakmolentje samen met de olijfolie, de sjalotsnippers, 1/2 van de dille en het limoensap. Mix glad en kruid met versgemalen peper en zout.

  10. Schep de afgekoelde aardappeltjes, asperges en radijsjes door elkaar.

  11. Schep de avocadodressing erover en werk af met plukjes dille. Serveer met de haantjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit