Salade van groene asperges en sint-jakobsnootjes met citrus-chilidressing

eaa86a7bcd23156fa12d1647b810af2c9c9ab40f5a5892e27d4c4a94c33a9553.jpg

Allergenen

Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de zaadjes uit het rode pepertje en snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Meng met de rest van de dressingingrediënten. Plaats tot gebruik in de koelkast.

  2. Leg de sint-jakobsnoten op keukenpapier en dep droog.

  3. Blancheer de aspergetips kort en beetgaar in kokend gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.

  4. Was de sluimererwten en snij ze daarna met een scherp mes in flinterdunne reepjes.

  5. Schil de avocado, snij in 2 en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes.

  6. Schep de avocadopartjes door de asperges en sluimererwten. Besprenkel met enkele eetlepels dressing. Verdeel over de borden.

  7. Meng de sint-jakobsnoten met de citroenzeste. Breng ze op smaak met versgemalen zwarte peper, zeezout en suiker.

  8. Laat 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem gloeiend heet worden. Bak de sint-jakobsnoten ongeveer 1 minuut aan elke zijde; langs buiten moeten ze goudbruin zijn, maar binnenin nog zacht.

  9. Schik ze op de salade, besprenkel met wat dressing en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit