Salade van roze pompelmoes en scampi’s

07950a248fd0e5d3b92d7891c225ac6202c2f640c4ef9fce3572485ef48d628b.jpg

Allergenen

Schaaldieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: pel de look en snipper heel fijn. Verwijder zaadjes en zaadlijsten van de peper en snij het vruchtvlees in heel kleine stukjes. Doe look en pepersnippers in een bokaaltje met schroefdeksel. Voeg de rest van de dressingingrediënten toe en schud krachtig.

  2. Snij de rug van scampi’s open en verwijder het darmkanaal. Blancheer ze net gaar in kokend water. Pel de scampi’s en snij ze in de lengte middendoor.

  3. Pel de ui en snij in flinterdunne ringen. Snij de lente-ui in fijne schuine plakjes.

  4. Snij de schil van de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij met een scherp mes de partjes van tussen de witte vliesjes (peler à vif), vang het sap op en voeg bij de dressing.

  5. Rooster de pindanoten in een droge koekenpan en hak ze grof.

  6. Scheur de muntblaadjes in stukjes.

  7. Schik de pompelmoespartjes op een serveerschaal.

  8. Leg de scampi’s erbovenop, bestrooi met uiringen, pepersnippers, lente-ui, noten en munt.

  9. Besprenkel met 3 eetlepels dressing en knijp de halve limoen erover uit.

  10. Serveer met de rest van de dressing.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit