Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de buitenste blaadjes van 500 g spruitjes en snij in kwartjes.

  2. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui glazig.

  4. Roer de spruitjes erdoor.

  5. Blus met de kippenbouillon. Laat 30 min met het kruidentuiltje koken.

  6. Verwijder na kooktijd het kruidentuiltje en mix de soep fijn.

  7. Pel de look en snij fijn.

  8. Breng de amandelmelk aan de kook met de look, het spek en de tijm.

  9. Laat 20 min rustig koken en zeef.

  10. Snij het uiteinde en de buitenste blaadjes van de overige spruitjes en trek de blaadjes los.

  11. Hak de hazelnoten grof.

  12. Mix de amandelmelk schuimig met een staafmixer.

  13. Serveer de groene spruitjessoep met een schuimig laagje amandelmelk.

  14. Versier met geroosterde hazelnoten, croutons en spruitjesblaadjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.