Sriracha

Sriracha

Kooktips

Laat 5 à 7 dagen fermenteren

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de steelaanzet van de pepers. Pel de look en pureer samen met de suiker en het zout tot een grove pasta in een hakmolentje.

  2. Schep in een glazen kom en dek af met plasticfolie. Laat 2 dagen op kamertemperatuur fermenteren.

  3. De pasta is aan het fermenteren als er kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen. Roer goed door, dek opnieuw af met plasticfolie en laat nog 3 dagen staan.

  4. Roer elke dag even door.

  5. Voeg op de 5de dag 70 ml water en 70 ml azijn toe. Schep in de blender en pureer glad.

  6. Roer door een fijne zeef en druk met de bolle kant van een lepel op de pasta om zoveel mogelijk saus door de zeef te krijgen. Giet in een sauspan.

  7. Zet de sauspan op het vuur en laat op een middelhoog vuur aan de kook komen. Zet het vuur lager en laat 15 min pruttelen tot de saus ingedikt is.

  8. Giet in gesteriliseerde glazen potten. Laat afkoelen en schroef het deksel erop.

  9. Bewaar in de koelkast gedurende 4 weken.