Tartiflette

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.

  2. Pel de ui en snij in ringen. Pel de look en pers fijn.

  3. Smelt boter in een pan.

  4. Bak de uienringen 25 min op een zacht vuur.

  5. Verhoog het vuur en voeg de spekjes en look toe. Bak het geheel tot de spekjes gaar zijn.

  6. Blus met de witte wijn en laat droog koken.

  7. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1 cm dik.

  8. Warm de oven voor op 180°C.

  9. Verdeel ½ van de aardappelen over een ingeboterde ovenschotel. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat.

  10. Verdeel hier ½ van de ui- en spekjesmengeling over.

  11. Ga verder met de andere helft aardappelschijfjes. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat. Eindig met een laag ui en spek.

  12. Snij de reblochonkaas in de dikte in Snij elk deel in 4 kwarten. Verdeel de stukken kaas met schil over de ovenschotel.

  13. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.