Tartiflette op z’n West-Vlaams

ac2c1f1f09ec9a7dad12326274cedeaa30285b3e017abefc4089496be982523f.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk, noten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak de spekreepjes wat krokant en laat uitdruppen op keukenpapier.

  2. Schil de aardappelen en snij in schijven.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Beboter een ovenschotel en schik de aardappelschijven erin.

  5. Spoel de prei. Snij de prei in fijne schijven en schik ze over de aardappelen.

  6. Verdeel het spek over de prei.

  7. Snij de kaas in stukjes en leg bovenop de rest.

  8. Klop de eidooiers los met de room. Giet over alle ingrediënten.

  9. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak 30 min.

  10. Gekaramelliseerde walnoten: breek, indien nodig, de noten wat kleiner.

  11. Warm de noten op in een pan zonder vetstof.

  12. Bestrooi met suiker en blijf constant schudden met de pan, zodat de suiker rond de noten smelt. Roer best niet met een lepel.

  13. Besprenkel met wat olie en stort uit op een plank. Door de olie kleven de noten niet aan elkaar.

  14. Haal de tartiflette uit de oven en werk af met de gekaramelliseerde noten.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit