Venkelsoep met chorizo en chorizo-olie

Venkelsoep met chorizo en chorizo-olie

Allergenen

Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de venkel en prei. Pel de ui. Snij alles fijn.

  2. Hou een klein deel van de venkel apart en snij in zo klein mogelijke brunoise.

  3. Stoof de groenten aan in een klontje boter.

  4. Bevochtig met een scheutje Ricard en laat volledig uitdampen. Voeg daarna de bouillon toe.

  5. Giet de room erbij en laat ± 30 min zachtjes koken.

  6. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.

  7. Snij de chorizo in fijne reepjes. Snij het pepertje fijn.

  8. Bak de chorizoreepjes met de arachideolie en het rode pepertje op een zeer zacht vuur.

  9. Laat de chorizo krokant worden.

  10. Gebruik de olie die uit de worst komt om de soep mee af te werken.

  11. Giet de soep in kommetjes en werk af met de brunoise van venkel, de krokante chorizoreepjes en enkele druppels chorizo-olie.