Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.

  2. Kalfsvlees: kruid het vlees met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  3. Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel de teentjes look.

  4. Verhit olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Voeg een klontje boter toe met de sjalot, look, tijm en rozemarijn.

  5. Leg alles in een ovenschaal en giet er het bakvocht, de kruiden, de sjalot en de look over.

  6. Laat 1 u garen. Je vlees moet een kerntemperatuur van 60°C hebben. Dat kan je meten met een vleesthermometer. Haal het vlees uit de oven en laat afkoelen.

  7. Tonijnsaus: laat de tonijn uitlekken en mix met de kappertjes, het citroensap en de ansjovis.

  8. Schep de mayonaise erbij en mix. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  9. Snij het vlees in fijne plakjes.

  10. Bestrijk een serveerschaal met een dikke laag tonijnsaus en schik de plakjes vlees erop.

  11. Besprenkel met wat extra saus en werk af met kappertjes, rucola en blaadjes basilicum.

  12. Breng op smaak met citroenzeste, peper en zout.