Vloeibare karameltaartjes

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dulce de leche: zet het blikje gesuikerde melk in een pan onder water. Breng aan de kook. Laat op een laag vuur rustig verder koken onder deksel gedurende 3 u. Haal uit het water en laat afkoelen.

  2. Vulling: meng 75 g dulce de leche met 15 g zachte boter. Verdeel in 4 hoopjes op bakpapier of in een ijsblokjesvorm. Zet minstens 1 u in de diepvries.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Beslag: meng de bloem met het bakpoeder en zout.

  5. Klop 90 g boter met de suiker romig in de keukenrobot op middelhoge stand. Voeg 75 g dulce de leche toe en klop kort tot een homogeen beslag. Voeg de eieren er 1 na 1 bij.

  6. Zet de stand lager en voeg het droge mengsel toe. Laat rustig kloppen tot een homogeen beslag.

  7. 5e99445639e5e368ea0c9270189771a08783c11ef4868ae683c32d258b379c74.jpg

    Boter de ramequins in en strooi er suiker over. Draai de suiker rond en giet het teveel in de volgende ramequin.

  8. 3442b6e305243877929718a43c806a79cbfb4f2c5417f03edd764120168fa9ea.jpg

    Vul de ramequins met het beslag.

  9. c06a47d5bd09abf4abfe8c09e32889ff665b91f482b1edad598f15bba51ad688.jpg

    Steek er een bevroren karamelblokje in en druk iets naar beneden, tot net onder het beslag.

  10. Bak goudbruin en gaar in 25 min in de voorverwarmde oven.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit