Vloeibare karameltaartjes

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dulce de leche: zet het blikje gesuikerde melk in een pan onder water. Breng aan de kook. Laat op een laag vuur rustig verder koken onder deksel gedurende 3 u. Haal uit het water en laat afkoelen.

  2. Vulling: meng 75 g dulce de leche met 15 g zachte boter. Verdeel in 4 hoopjes op bakpapier of in een ijsblokjesvorm. Zet minstens 1 u in de diepvries.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Beslag: meng de bloem met het bakpoeder en zout.

  5. Klop 90 g boter met de suiker romig in de keukenrobot op middelhoge stand. Voeg 75 g dulce de leche toe en klop kort tot een homogeen beslag. Voeg de eieren er 1 na 1 bij.

  6. Zet de stand lager en voeg het droge mengsel toe. Laat rustig kloppen tot een homogeen beslag.

  7. 5e99445639e5e368ea0c9270189771a08783c11ef4868ae683c32d258b379c74.jpg

    Boter de ramequins in en strooi er suiker over. Draai de suiker rond en giet het teveel in de volgende ramequin.

  8. 3442b6e305243877929718a43c806a79cbfb4f2c5417f03edd764120168fa9ea.jpg

    Vul de ramequins met het beslag.

  9. c06a47d5bd09abf4abfe8c09e32889ff665b91f482b1edad598f15bba51ad688.jpg

    Steek er een bevroren karamelblokje in en druk iets naar beneden, tot net onder het beslag.

  10. Bak goudbruin en gaar in 25 min in de voorverwarmde oven.