Wortelcake met mascarpone en sinaasappel

Wortelcake met mascarpone en sinaasappel

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Cake: schil de wortels en snij in kleine stukken. Mix glad met de suiker en 100 g mascarpone.

  3. Splits de eieren en meng onder het wortelmengsel.

  4. Meng de kruiden onder de bloem. Zeef de bloem boven het wortel-eimengsel. Spatel de bloem er voorzichtig door.

  5. Giet het deeg in de vormpjes*. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 à 14 min.

  6. Haal uit de oven en haal de cakejes uit de vorm. Laat afkoelen op een rooster.

  7. Sinaasappellak: snij de schil van de sinaasappel met een dunschiller en snij heel fijn.

  8. Laat samen met de confituur en het sinaasappelsap inkoken tot een stroperig geheel.

  9. Draai de cakebolletjes door de lak en laat afkoelen.

  10. Mascarponecrème: kook 100 g mascarpone op met 100 ml sinaasappelsap, de speculooskruiden en de honing.

  11. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  12. Schik de gelakte cakebolletjes op een schotel. Werk af met dotjes mascarponecrème en sinaasappelzeste.*De fleximatten koop je op het internet of in een gespecialiseerde bakwinkel. Je kan de cake ook in een ronde bakvorm (Ø 24 cm) bakken. Dan moet die wel langer in de oven (zo’n 25 à 30 min).