Zalm met nage van oesters en gebraiseerd witloof

Zalm met nage van oesters en gebraiseerd witloof

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de sjalotjes samen met de ciderazijn en 3 eetlepels water in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot alle vocht bijna verdampt is.

  2. Open de oesters, steek ze los en vang het vocht op. Zeef ze en voeg toe aan de sjalotjes.

  3. Giet de bouillon en het citroensap bij de sjalotjes en breng aan de kook.

  4. Snij het witloof in lange reepjes. Stoof ze aan in boter en kruid met flink wat peper en zout.

  5. Kruid de zalm en bak aan beide zijden in boter.

  6. Laat de oesters 30 seconden pocheren in de visbouillon.

  7. Verdeel het witloof over de borden en giet de kokende bouillon erop. Schik de oesters ertussen en de gebakken zalm erop.