Zalmmousse in hartjes- en vlindervorm

Zalmmousse in hartjes- en vlindervorm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Snij de zalm in blokjes en stoom gaar.

  3. Breng de visbouillon aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in de bouillon. Neem van het vuur en voeg de zalmblokjes toe.

  4. Mix het geheel tot een gladde, homogene massa. Laat wat afkoelen.

  5. Klop de room half op en voeg voorzichtig onder de wat afgekoelde zalmmassa.

  6. Giet de zalmmousse in een plat rechthoekig bakje (hoogte 2 cm) en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

  7. Steek met de uitsteekvormpjes hartjes en vlindertjes uit de sneetjes brood. Steek ook evenveel hartjes en vlindertjes uit de zalmmousse en zet die op het brood.

  8. Versier de hartjes met kervelblaadjes en de vlindertjes met bieslooksprietjes en rondjes gekookte rode biet.