Zwevegems haasje met broccoliroom, tomatensalade en krieltjes

Zwevegems haasje met broccoliroom, tomatensalade en krieltjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt een klontje boter in een hete pan. Bak het vlees aan alle kanten aan. Zet de pan in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 25 minuten.

  2. Bereid ondertussen de tomatensalade: pel de ui en snipper fijn. Snij de cherrytomaatjes in 4 en de coeur de boeuf in plakjes. Meng de tomaten met de uisnippers in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel er een beetje azijn over. Pluk de blaadjes van de basilicum en snipper fijn. Verdeel ze over de tomatensalade. Hou apart.

  3. Bak de krielaardappelen in een pan met een klontje boter gedurende 10 minuten tot alle kanten mooi bruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.

  4. Spoel de rucola en zwier goed droog.

  5. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij het vlees in dikke plakken en schik op elk bord 1 stuk vlees.

  6. Serveer met de gebakken krielaardappelen, een handje rucola en de tomatensalade.