Spar soep

Heb je na alle rijkelijke feestmalen ook zoveel zin in een eenvoudige en gezonde kom soep? Zelfs met weinig tijd tover je in 1-2-3 een lekker potje op tafel. Maak ze zelf met onze 4 makkelijke recepten of kies uit ons uitgebreide aanbod kant-en-klare soepen. Als specialist in verse soepen lepelen we je graag nog wat extra soepkennis in! Bovendien zijn soepen ook nog is heel gezond!

Spar soep
National Media File: 
0

Zelf aan de slag

Kant-en-klaar

National Media File: 
0

Tomatenroomsoep

De klassieker onder de soepen. Onze Spar tomatenroomsoep is gemaakt op basis van een tomatenconcentraat  met toevoeging van kippenbouillon, room, knolselder, wortelen, ui en prei. Ook verkrijgbaar met balletjes (op basis van kippengehakt). Tip: Warm alleen de soep op die je gaat opeten. Soep te vaak opwarmen verhoogt de kans op bacteriën.

National Media File: 
0

Kippensoep

Een overheerlijke kippensoep met groentjes en stukjes kip. Een soep met niet-gemixte groenten zorgt voor een langer verzadigd gevoel. In deze soep vind je naast de stukjes kip en vermicelli ook stukjes wortel, knolselder, prei, groene selder, ajuin en erwtjes.

National Media File: 
0

Minestronesoep

Minestrone is een Italiaanse maaltijdsoep en is ontstaan doordat ‘la mamma’ allerlei restjes van de vorige dag in de soep deed. De Spar minestronesoep is bereid op basis van kippenbouillon, tomaten- concentraat en minestronegroenten (wortel, knolselder, prei, groene selder, ui en erwten). Aan deze typische Italiaanse soep werden uiteraard ook kleine de vermicelli toegevoegd. 

Spar witloofroomsoep
National Media File: 
0

Witloofroomsoep

Een gladde witloofroomsoep op basis van kippenbouillon, witloof, knolselder, ui, room en snippers bieslook. Verras je gasten door aan deze soep wat verbrokkelde blauwe kaas en sneetjes Italiaanse gedroogde ham toe te voegen. Ook  snippers gerookte zalm of wat handgepelde garnaaltjes passen uitstekend bij witloofsoep. Deze soep is verkrijgbaar tot eind januari.

National Media File: 
0

Kervelsoep

Kervelsoep is een van de populairste soepen in België. De blaadjes van kervel hebben een lichte anijssmaak en deze smaak is ook subtiel terug te vinden in de soep. Naast kervel behoren ook knolselder, prei, ui en kippenbouillon tot de ingrediënten van deze soep. De soepballetjes op basis van kippengehakt zorgen voor een lekkere beet in de soep. Serveer de soep met een klein toetje crème fraîche.

National Media File: 
0

Aspergeroomsoep

Voor de liefhebbers van onze asperges, ook wel eens het witte goud genoemd, hebben we de Spar aspergeroomsoep. Een soep op basis van kippenbouillon, knolselder, ui, bieslook, room en uiteraard asperges. In de soep zijn nog hele stukjes asperge terug te vinden. Werk de soep af met wat snippers Italiaanse ham en gehakte peterselie.

National Media File: 
0

Pompoensoep

Niet alleen mooi als decoratie, maar des te meer leent de pompoen zich als groente voor een overheerlijke soep. Op zich is pompoensoep vrij neutraal van smaak. Je kan hem dan ook vrijblijvend bijkruiden of opwerken met extra garnituren. Geroosterde amandelschilfers maken deze pompoensoep helemaal af. Ook fijngesneden chorizo past hier erg goed bij. 

National Media File: 
0

Erwtensoep met spekblokjes

De wintersoep bij uitstek! De Spar erwtensoep is gemaakt met zogenaamde ‘spliterwten’. Dat zijn gewone erwten zonder hun omhulsel. Ze zijn gedroogd en van hun omhulsel gescheiden waardoor ze makkelijker kunnen verwerkt worden in een soep. Verder worden aan de soep ook blokjes varkensspek toegevoegd. Een echte stevige maaltijdsoep!

< naar de wereld van Spar