Hamburger met Griekse pasta en gevulde paprika met venkel

Hamburger met Griekse pasta en gevulde paprika met venkel

Kooktips

Hopus Sterk blond bier

Tavel A.O.P.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in gelijke blokjes van 1 cm.

  4. Snij de paprika's in de lengte in 2, snij de zaadlijsten eruit en verwijder de pitjes, maar laat het steeltje eraan.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Hak de walnoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de venkelblokjes toe en overgiet met 2 dl water. Verkruimel er 1/2 blokje groentebouillon over en laat 5 min. koken.

  10. Meng de ricotta onder de venkelblokjes en kruid met peper en zout.

  11. Vul er de paprikahelften mee op en schik in een ovenschaal. Bestrooi met de grofgehakte walnoten. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Doe intussen de Griekse pasta in een kookpot en overgiet met de passata en 3 dl water. Verkruimel er de andere helft van het bouillonblokje over en kruid met de oregano. Laat ± 15 min. garen op een zacht vuur. Roer af en toe, zodat de pasta niet aanbrandt.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hamburgers 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout.