Hamburger met Griekse pasta en gevulde paprika met venkel

Kooktips
Hopus Sterk blond bier
Tavel A.O.P.
Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Snij de paprika's in de lengte in 2, snij de zaadlijsten eruit en verwijder de pitjes, maar laat het steeltje eraan.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Hak de walnoten grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de venkelblokjes toe en overgiet met 2 dl water. Verkruimel er 1/2 blokje groentebouillon over en laat 5 min. koken.
-
Meng de ricotta onder de venkelblokjes en kruid met peper en zout.
-
Vul er de paprikahelften mee op en schik in een ovenschaal. Bestrooi met de grofgehakte walnoten. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de Griekse pasta in een kookpot en overgiet met de passata en 3 dl water. Verkruimel er de andere helft van het bouillonblokje over en kruid met de oregano. Laat ± 15 min. garen op een zacht vuur. Roer af en toe, zodat de pasta niet aanbrandt.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hamburgers 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven