Vegetarische recepten

Vegetarische gerechten

Zin in een vegetarisch gerecht? Ga aan de slag met onze recepten en ontdek zelf hoe je een volwaardige maaltijd kan klaarmaken zonder dat stuk vlees of vis. Laat je inspireren!

Lentestamppot met krokant eitje Risotto met basilicum, mozzarella en gekonfijte tomaat Berloumifrietjes met yoghurtmayonaise Vegan aspergesoep met gebakken tofu Cashewcrèmedip met puntpaprika en jus van gebrande schillen Tikka masala met geroosterde bloemkool en cashewnoten Hummus met worteltjes French toast wentelteefjes de luxe Oegandese rolex (rolled eggs) Tofu scramble Khobz met citroenboter Vegetarische lo mein Pappardelle met champignonmix, look en citroenbotersaus Gezouten karamelsaus Compote van selder, sinaasappel en gember Galette ricottaspinazie Spaanse tortilla met tomatensalade Bloemkoolwafels met pikante kikkererwten en peterselie Pompoenpannenkoeken Risotto met geroosterde pompoen, salie en pecannoten Flan van champignon met gebakken paddenstoelen en briochebrood Pinsa met spinazie, Taleggio en spiegelei Venkelsoep met waterkers Kruidenkaas kerstboom Cashewcrème met bieslook en sesamstokjes Hummus van geroosterde bloemkool en pesto met gebrande witlofblaadjes Spruitjesballetjes met mosterddilledip Stoofpot kastanjepompoen, linzen en kastanjechampignons met zure room Negroni Geitenkaasdip met pompoen en rode biettopping Chili sin carne Mulligatawnysoep met rijst en naancroutons Parelcouscous met champignonmengeling en burrata Snelle ingelegde rode en witte ui Groentebouillon Hummus met Ebly, geroosterde groenten en gebakken feta Geroosterde groenten met kikkererwten en tahindressing Gevulde paprika met rijst, kortgebakken groentjes en kaas Hartige herfsttaart Tortellini met tomaat & basilicum Wrapcups met tomatensalsa en guacamole Groentelasagne met comté Lunchsaté met geroosterde groenten en hummus Regenboog noodlebowl Portobello gevuld met mediterrane groenten & pasta pesto Masala omeletwrap Rijstwafelpizza Couscoussalade met komkommer, snacktomaat en rozijnen Granolabars met vanille, plattekaas en blauwe bessen Aubergineschnitzel met salade Knolselder en groene appelsalade met waterkers en Peruaanse groene saus Noedelsalade met gemarineerde tofu Aardappel-broccolischotel Pasta pizza Pizza met rucolapesto en geroosterde groenten Courgetteravioli Gazpacho van watermeloen Tex-Mex hollandaisesaus Gegrilde artisjokken met dragonaioli Charentais bowl met yoghurt, granola en vers fruit Brochette van kerstomaatjes, courgette en champignons Noedelsalade met groene groenten en maïs Tomaten met cottage cheese Pesto van radijsblaadjes Turks broodje met kruidenhalloumi, gegrilde courgette, uiringen en pestomayonaise Veggie chili dog Parelcouscous met perzik, feta, amandelen en basilicum Gemarineerde Mojito meloensalade Trash can nacho’s Verse pompoenspinazielasagne met pittige ricotta Lasagnerol van raapjes, spinazie en gorgonzola Manakish met za’atar en kaas Geroosterde zaden met honing Labneh met gefrituurde amandelen, gekonfijte citroen en koriander Salata Arabieh Burek Ratatouilleburger met rode pesto Sabich Groene smoothie met sla, granny smith en avocado Coeur de boeuf met pestotoastjes en dip Bamischijven Wortelpannenkoeken met erwtenhummus en burrata Froached eggs met spinazie en citroen Zoetzure mosterdbietjes met sinaasappel, wortel en feta Focaccia met citrus en rozemarijn, en citroenboter Frisse salade met aardbei, geitenkaas en granola Tacobowl met zwarte bonendip, babymaïs en zure room Pikante krokante kikkererwten met luchtige geitenkaascrème Zeilbootjes Paashaas Pasta met courgette, champignons en pestoroom Vegan tajine met venkel, nieuwe aardappeltjes en ingemaakte citroen Mac & cheese met roomkaas en geroosterde groenten Oesterzwamshoarma met yoghurt en granaatappelpitten Geroosterde tomatenroomsoep met cashewnoten Vegetarische maqlouba Geroosterde bloemkooldip met yoghurt, munt en harissa Burrata met chilicrunch en roze pompelmoes Opgeklopte fetadip met gekonfijte kerstomaatjes en za’atar Tartaar van selder met kappertjes en bloody mary kerstomaatjes Aardappelsoep met spinazie en mascarpone Baghrir met pikante olijven, feta en honing Broodje brie met in vanille gepocheerde peer Turkse broodjes met spruitjes en smeuïge feta Regenboogpizza Vol-au-veggie met oesterzwammen en Poulettekes Minestrone met Ebly, gremolata, stokbrood en rouille Gegratineerde courgettes Gnocchi met salie, pompoen en blauwe kaas Pinguïnboterhammen Gekruide broodgratin Ribollita gratinata Zoeteaardappelgratin met gember, koriander en kokosroom Aardappel-pastinaakmousseline met boschampignons en een gepocheerd ei Veggie hutsepot met linzen Buddha’s delight Pinguïnapero Broccolisoep en croûte Veggie Wellington met cognacsaus en zoete aardappelkroketten 3x peterseliewortel Knolselderpuree met gebakken bospaddenstoelen Tostadas met gefrituurde bloemkool, tahin, yoghurt en kruidenolie Wortelsalade met sinaasappel Groentestoof Koolrabi met brunoise van wintergroenten Veggie lasagne met linzenragout Bladerdeegrol met zoete aardappel, kokos en dadels Bzar - Emirati specerijenmengeling Risotto met geroosterde pompoen, salie en Parmezaanse kaas Kuboos Arabi Platbrood Escabèche van geroosterde wintergroentjes Gewelde Jägermeisterrozijnen en walnoten Gebakken peertjes met kastanjes en gesmolten geitenkaas Gemarineerde druifjes met rozemarijn en sherryazijn In honing geflambeerde banaan met tabasco en cacao crunch In balsamico gekarameliseerde vijgen Spiesje met falafel, gele paprika en halloumi met geroosterde paprikasausje Frietjes met lookboter, Parmezaanse kaas en srirachamayonaise Vegan mandu Paddenstoelenpaté met hazelnoot Cazzilli Palermitani Pompoenboter Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel Couscousburger met pompoenpesto en bieslooksaus Mexicaanse rijstschotel met tortillachips Romige pilav van wilde rijst Gestoofde aardpeer met kappertjes, dragon en crumble van ei Labneh met pistache en olijven Velouté van asperges Homemade groentechips met ‘bloody mary’-dip Parmentier met wortel, spitskool, graantjesmosterd en cashewnoten Pumpkin 'devil’ cheeseballs Pikante Indiase wortelen Zacuscă Masalafrietjes Huisgemaakte passata Gedroogde shiitakes Pita met falafel, yoghurtdip, granaatappel en rauwe venkel Vegetarische groenteballetjes met broccoli-kruidenkaasdip Met gin gepekelde piel de sapo met pompoenpitjes en burrata Vijgen met gorgonzola en bramen Geroosterde steenvruchten met in de pan gebakken granola Frisse komkommersoep met munt, gember en amandelen Huisgemaakte mayonaise Pastasalade met rode pesto, geroosterde groenten en romige burrata Griekse tomatenbeignets met munt en oregano Carpaccio van koolrabi met sauce vierge en tuinkruiden Pasta San Marzano Risotto met geroosterde tapastomaatjes, dragon en ricotta Geroosterde worteltjes met za’atar en tahinidressing Gegrilde perziken met boontjes, hazelnoten en sinaasappel Lunch jar met pastasalade en avocado-spinaziedressing Gekonfijte watermeloenburger met tomaat, sla en gorgonzola Salade van gegrilde slaharten met tomaat, aardbei en cottagecheese Pizza van gegrilde watermeloen met fetacrème, gepekelde rode ui en komkommer Pasta met feta en kerstomaatjes Bloemkoolbeignets met gomasio en hummus-yoghurtdip Papillot met gevulde zoete puntpaprika Turkse rijstschotel met saus van gele puntpaprika Bloemkoolsteak met bordelaisesaus Geroosterde venkel met kerstomaat, lente-ui en kruidenvinaigrette Koshari Bruschetta met tomaat Fatteh Hartige groentetaart Griekse kruidenpannenbroodjes met tzatziki en granaatappel Turks brood met gefrituurde bloemkool, tarator en gepekelde koolrabi Broodje falafel met Midden-Oosterse salade Stokbroodje met roomkaas en gegrilde groenten Groene aspergesalade met burrata, kruidenvinaigrette en gekonfijte kerstomaten Opgevulde eitjes Groene shakshuka met feta Shakshuka Traybake met pita en feta Labneh met zadentopping, Turks brood en groene kruidenolie Salade met gemarineerde tofu en shiitake Groentetajine met kikkererwten, dadels en feta Ramen noedelsalade Kaasstengels met vier kazen Groenteburger Bouillabaisse van groenten met rouille en gruyrecroutons Casarecce met broccoli, limoen en hazelnoot Oosterse groentewok met noedels Gepekelde citroen Mediterrane groentelasagne met tomaten-looksaus Courgettespaghetti met spinaziepesto en feta Gevulde puntpaprika’s Pappardelle cacio e pepe (Pappardelle met kaas en peper) Penne all’ortolana (Penne met groenten uit de moestuin) Pizza met gekaramelliseerde uien, knapperige appel en raclettekaas Zuurdesemtoast met avocado, champignons en ei Breekbrood met blauwe kaas en noten Vegan winterstoofpot Salade van peer, knolselder, walnoot en blauwe kaas Sterretjes van aardappel en zoete aardappel Gepofte knolselder met gebakken rijst en zoete aardappelpuree Consommé van shiitake met ravioli Tomatenarancini gevuld met mozzarella Champignons gevuld met notengehakt Tortellini met spinazie en ricotta met tomatenroomsaus Quiche met pecorino, bloemkool, broccoli, peulen en olijven Miniquiches met druiven en walnoten, courgette en mozzarella Patatas al ajo y limón Toast met tomatensaus, pistachenoten en honing Pompoenburger met avocadohummus en feta Bloemkool-paprikasoep Wrap met baba ganoush, gegrilde paprika en falafel Bearnaisesaus Geroosterde auberginerolletjes met satsebeli en bulgur Satsebeli Knolseldersaus Sriracha Kroketjes van grotchampignons met hummus van erwt Toast champignon met pesto van waterkers en een gepocheerd ei Bombaypatatjes met haloumi, bloemkool en broccoli Pho met shiitake en prei Tajine met pompoen, kikkererwten en baharat Aubergineballetjes in huisgemaakte tomatensaus Adjaruli khachapuri met spinazie Groene curry buddha bowl Toast van rozijnenbrood met blauwe kaas en druivenchutney Bladerdeeghapje met harde kaas, gekaramelliseerde ui en honing Snelle minestrone Tahinsaus Risotto met champignons en Hapkin BIPA Smashed potatoes met avocado-aioli Geroosterde bloemkoolsoep met paddenstoelen Sirene po Shopski Zomerse pierogi Spaghetti aglio e olio Pistou soep Courgette met yoghurt-fetaspread Nalesniki (Poolse pannenkoeken) Pizza fritta Fris zomerslaatje met mozzarella en kiwivinaigrette Gevulde zoete puntpaprika met broccolirijst, maïs en cheddar Courgetteburger met maïstapenade Canelones met spinazie Pita met souvlaki van halloumaki en tzatziki Bonenburger met rijstsalade Pasta alla trapanese met pangrattato Groentebrochettes Koude kropslasoep met rucola en croutons Pesto van radijsjesloof en bieslook met radijsjes en lijnzaadcrackers Tomatensalade met pittige ponzu Gebakken oesterzwammen met sojalookboter Krokante shiitakegyoza met spitskool en pinda’s Salade van tomaat met aardbeien, geitenkaas en granité van tomaat Watermeloen-‘ham’ Romige dip met spinazie en kaas Salade van gegrilde coeur de boeuf, burrata, watermeloen en bestomaat Italiaanse salade Aubergineburger met tomaat, mozzarella en basilicum Verse spinaziepasta met shiitake Vegetarische nuggets met ratatouille Gestoofde witte selder met bechamelsaus Courgettehapje Gegrilde courgette met salsa van komkommer & fijne boontjes Norimaki (sushi) Tzatziki met dille, zelfgemaakte pitabroodjes en Griekse salade Ingelegde limoenen met tijm & roze peperbessen Spinazie-, kikkererwten- en pittenburger Opgelegde melanzane (aubergines) Kleurige geroosterde groentelasagne Geroosterde wortelsoep met groene linzen Veggieburger Groene pesto met pecorino Pappardelle met geraspte courgette en gorgonzolasaus Corzetti stampati met pijnboompitten, parmezaan en oregano Gado gado Veggie worstjes met lintsalade van wortel, komkommer en courgette Bloemkoolsteaks met ras el hanout, koriander en limoen Quinoa, bloemkool en broccolicouscous, radijsjes en lente-ui met yoghurtmuntdressing Pita bianca met geroosterde groenten en hummus Marokkaans batbot brood met komijn en worteltapenade Coleslaw met knolselder, Cashel Blue en noten Zeezout met citroenzeste Infuus voor in cocktails Italiaanse pastasalade Tarte flambée met Cashel Blue, peer en walnoot Wokgroenten met linzen gegratineerd in de oven Italiaanse salade met ciabatta Mexicaanse wok met 2 dips Vlinderpasta met zongedroogde tomaatjes, pesto en rucola Shakshuka met kwarteleitjes Burrata met tomatensymfonie Griekse pastasalade Geroosterde paprikatomatenroomsoep Gegrilde courgettes met dukkah en yoghurtdipsausje Opgevulde appel met bruine suiker Vegetarische wok met cashewnoten Cheesy lasagne met paddenstoelen Gegrilde venkel met pistachesalsa en granaatappel Salade met yoghurtdressing en ovenaardappelen Fattoush (Libanese maaltijdsalade) Linzenlasagne Courgette met Italiaanse kruiden en geraspte kaas Tagliatelle met bospaddenstoelen en room Pikante sinaasappel olijvensalade Salade van meloen en wortellinten Parmezaancroutons Waldorfsalade Komkommersalade Piel de sapo met manchego salade Pizzadeeg voor 2 bodems van 25 à 30 cm doorsnede of 4 kleine Veggiebal met ratatouille en rucolapesto Mexicaanse burrito’s met bonen Taco met gegrilde groenten Salade met groene boontjes, champignons en Granny Smith Opgevulde aubergines Zuiderse groentestoof met bonen en olijven Volkorenpasta met ratatouille en groenteballetjes Atjar: Indonesische gepekelde salade Kruiden in olie Ingemaakte pittige komkommer met oosterse smaken Pastadeeg met eieren Geroosterde aubergines met couscoussalade Lentesalade met veggieballetjes Buddha bowl met cashewmayonaise Geroosterde bloemkool met kikkererwten en kerstomaatjes Salade van piel de sapo Pastasalade in a jar Salade met geroosterde paprika, noten en croutons Hartige pannenkoek met prei, wortel en snijbonen Aardappelpizza met rozemarijn Bretoense galetten Champignonnoten-burger Courgetteburger Quinoaburgers met erwtjes en munt Lasagne met mediterrane groenten en mozzarella Zelfgemaakte ricotta Gefrituurde ravioli in tomatenkaassaus Warme salade met quinoa, rode biet, wortel, radijs en tahinidressing Snelle noedels met sesamolie en gegrilde pinda's in een bokaal Quinotto verde Knolseldertagliatelle met puttanescasaus Flammkuchen met mozzarella en perzik Tomatenpassata Quiche met spinazie & geitenkaas Pompoen gevuld met feestelijke couscous Zacht gegaarde groenten met spruitjespuree in savooiblad Chili met herfstgroenten en citroenguacamole Geroosterde pompoen met kaasfondue & krieltjes Cannelloni del nonno Aziatische wok met noedels Italiaanse pizza met mascarpone, room, look en courgette Salade met druiven, blauwe kaas en noten Warme rijstsalade met venkel, erwtjes, broccoli, paprika en lente-ui Tjaptjoi Groentezooi Salade met witte bonen, aardappeltjes en lentegroenten Salade van rode kool met rode wijnazijnvinaigrette Couscous met zeven groenten Frittata met groene asperges Risotto met groene asperges en bieslookpesto Groene asperges met zeezout en balsamico Dahl met linzen, wortel en koriander Pittige groentecouscous Creamy avocadopasta Knolseldersoep afgewerkt met noten, zaden en peterselie Salade van parelcouscous, geroosterde pompoen en fetamousse Ragout van wintergroenten en peulvruchten Kleurige veggielasagne Pilavrijst met gedroogde vruchten en saffraan Tortilla met veel verse groenten Pizza XXL met groenten Quinoasalade Courgettespaghetti met aardappelkaassaus, gekonfijte look en gebakken noten Veggie Mexican hamburger Pekelen van groenten: radijs, komkommer en koolrabi Gegrilde bloemkool met BBQ-saus Mangosalsa Gegrilde nachos Regenboogsalade met sesamgemberdressing Koninginnenhapje met ragout van champignons Spaanse eieren Geroosterde zoete aardappels Italiaanse gevulde gepofte aardappel ‘Smashed’ komkommer-sesamsalade met muntyoghurt Quinoasalade met kerstomaten, komkommer, tuinkers, boontjes en erwtjes Slaatje met bessen en Spar geitenkaas Kleurige tomatentaart met ricotta Linzensalade met gegrilde groenten en feta Gebakken ricotta met gemarineerde worteltjes Veggie quesadilla’s Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa Kaasbord Pasta met kikkererwtenballetjes, venkel, wortel en prei Pasta met nieuwe aardappeltjes, groene bonen en pesto Pasta alla Norma Pasta met groene groenten Ribollita met zoete aardappel, spinazie en witte bonen Pizza met tomaten, basilicumpesto en zachte geitenkaas Krokante kruidentaart met kaas Warme camembert met linzensjalotsalade Pastasalade met walnotenpesto, oude kaas, venkel en witte selder Verse pasta met vier kazen en truffel De echte kaasfondue Gewokte groene groenten met groene curry Polentapizza met artisjok Chinese koolgratin Tasty Elephant pokeplate Pittig gebakken rijst met krulkool Sushirijst Tofu met kerrie en volle rijst Winterse risotto met aardpeer en hazelnoot Zuiderse groentelasagne met mozzarella Ramen met kastanjechampignons en geroosterde aubergine Bloemkoolcurry met kikkererwten Gevulde groene pannenkoeken met gorgonzolasaus Pasta met gegrilde groenten en feta Vol-au-veggie met kroketten Pizza met gegrilde shakshuka Gevulde aubergine met groentecouscous en maïspesto Bloemkoolsteak met oreganosalsa en bloemkoolhummus Veggie vogelnestjes met tomatensaus Gegrilde champignonbrochettes Gevulde geroosterde paprika’s Kleurige groentebrochettes Gegrilde aubergine met rijstsalade Bloemkool op de BBQ met picada Gegrilde aubergines met sojasausglazuur Geroosterde krielaardappelen Wrap met hummus en Arabische salade Groentepannenkoek Quiche met rode biet, spinazie en geitenkaas Gegrild witlof met rozemarijn en balsamicoazijn Open lasagne met groene groenten en venkelroom Tortizza margherita Risi e bisi met asperges Ravioli met kastanjechampignons Vegetarische moussaka Stokbrood op een stok Wortelfalafel met sesamzaadjes en tahinisaus Gegrilde witte asperges met kruidenricotta en erwtjes Gegrilde groenten Verse spaghetti met kerstomaatjes, look en basilicum Gegrilde tomaten met look & munt Volkoren pasta met paprika’s en walnoten Salade van gegrilde groenten met Berloumi Vegetarische wrap Phad Thai met witlof Aardappelsalade met waterkers, ei en mosterddressing Fattoush Zoete courgette met blauwe schimmelkaas Gegrilde Berloumi met venkel uit zoutkorst en sinaasappeldressing Groentebrochette met Berloumi en tzatziki Meloen met gorgonzola Courgetti met tomaten-groentesaus, mozzarella en Parmezaanse kaas Gegrilde oosterse groenten met glasnoedels en sesamzaad Croque met raclettekaas Imam bayildi Pastasalade met tomatendressing Risotto met kastanjes, peer en champignons Pizza met peer, buffelmozzarella en taleggio Veggie curry met spinazie en tomaat Kruidige confituur van kerstomaatjes Preisoep met witte bonen Hummussoep met falafel Griekse pizza Vegetarische pasta Courgette- en artisjoksaté Ravioli met boschampignons en truffelolie Jamaican jerk van aubergine met kruidensla Quiche met wortel, pompoen en zoete aardappel Opgevulde pompoen met risotto van granen, pecorino en ricotta Bloemkoolsteak met zachte geitenkaas, zaden en noten Omelet met champignons en spinazie Kaasfondue Stoofpot van paddenstoelen met dragon en look Grieks vegetarisch stoofpotje met feta Pasta met gegrilde paprikapesto en rucola Aziatische omelet Geroosterde spruitjessalade met citrusfruit en noten Winterse maaltijdsoep Salsa van paprika met linzen, geroosterde bloemkool en zhoug Groentespirelli à la pad thai ‘Pizzabroodjes’ met courgette en geitenkaas Auberginepannetje Pasta al forno met auberginesaus Asperges op z’n Vlaams Bladerdeegtaartje met witte asperges en waterkerscrème Groente- en aardappelbrochettes Champignons met blauwe kaas en tijm Ratatouille in papillot Brochette met kerstomaatjes en basilicum Cilbir met kikkererwten Auberginepannetje Pasta al forno met auberginesaus Asperges op z’n Vlaams Bladerdeegtaartje met witte asperges en waterkerscrème Groente- en aardappelbrochettes Champignons met blauwe kaas en tijm Ratatouille in papillot Brochette met kerstomaatjes en basilicum Cilbir met kikkererwten