Vegetarische recepten

Vegetarische gerechten

Zin in een vegetarisch gerecht? Ga aan de slag met onze recepten en ontdek zelf hoe je een volwaardige maaltijd kan klaarmaken zonder dat stuk vlees of vis. Laat je inspireren!

Chili sin carne Mulligatawnysoep met rijst en naancroutons Parelcouscous met champignonmengeling en burrata Snelle ingelegde rode en witte ui Groentebouillon Hummus met Ebly, geroosterde groenten en gebakken feta Gevulde paprika met rijst, kortgebakken groentjes en kaas Hartige herfsttaart Tortellini met tomaat & basilicum Wrapcups met tomatensalsa en guacamole Lunchsaté met geroosterde groenten en hummus Regenboog noodlebowl Portobello gevuld met mediterrane groenten & pasta pesto Masala omeletwrap Rijstwafelpizza Couscoussalade met komkommer, snacktomaat en rozijnen Granolabars met vanille, plattekaas en blauwe bessen Aubergineschnitzel met salade Knolselder en groene appelsalade met waterkers en Peruaanse groene saus Pizza met rucolapesto en geroosterde groenten Courgetteravioli Gazpacho van watermeloen Tex-Mex hollandaisesaus Gegrilde artisjokken met dragonaioli Charentais bowl met yoghurt, granola en vers fruit Brochette van kerstomaatjes, courgette en champignons Noedelsalade met groene groenten en maïs Tomaten met cottage cheese Pesto van radijsblaadjes Turks broodje met kruidenhalloumi, gegrilde courgette, uiringen en pestomayonaise Veggie chili dog Parelcouscous met perzik, feta, amandelen en basilicum Gemarineerde Mojito meloensalade Trash can nacho’s Verse pompoenspinazielasagne met pittige ricotta Lasagnerol van raapjes, spinazie en gorgonzola Manakish met za’atar en kaas Geroosterde zaden met honing Labneh met gefrituurde amandelen, gekonfijte citroen en koriander Salata Arabieh Burek Ratatouilleburger met rode pesto Sabich Groene smoothie met sla, granny smith en avocado Coeur de boeuf met pestotoastjes en dip Bamischijven Wortelpannenkoeken met erwtenhummus en burrata Froached eggs met spinazie en citroen Zoetzure mosterdbietjes met sinaasappel, wortel en feta Focaccia met citrus en rozemarijn, en citroenboter Frisse salade met aardbei, geitenkaas en granola Tacobowl met zwarte bonendip, babymaïs en zure room Pikante krokante kikkererwten met luchtige geitenkaascrème Zeilbootjes Paashaas Pasta met courgette, champignons en pestoroom Vegan tajine met venkel, nieuwe aardappeltjes en ingemaakte citroen Mac & cheese met roomkaas en geroosterde groenten Oesterzwamshoarma met yoghurt en granaatappelpitten Geroosterde tomatenroomsoep met cashewnoten Vegetarische maqlouba Geroosterde bloemkooldip met yoghurt, munt en harissa Burrata met chilicrunch en roze pompelmoes Opgeklopte fetadip met gekonfijte kerstomaatjes en za’atar Tartaar van selder met kappertjes en bloody mary kerstomaatjes Aardappelsoep met spinazie en mascarpone Baghrir met pikante olijven, feta en honing Broodje brie met in vanille gepocheerde peer Turkse broodjes met spruitjes en smeuïge feta Regenboogpizza Vol-au-veggie met oesterzwammen en Poulettekes Minestrone met Ebly, gremolata, stokbrood en rouille Gegratineerde courgettes Gnocchi met salie, pompoen en blauwe kaas Pinguïnboterhammen Gekruide broodgratin Ribollita gratinata Zoeteaardappelgratin met gember, koriander en kokosroom Aardappel-pastinaakmousseline met boschampignons en een gepocheerd ei Veggie hutsepot met linzen Buddha’s delight Pinguïnapero Broccolisoep en croûte Veggie Wellington met cognacsaus en zoete aardappelkroketten 3x peterseliewortel Knolselderpuree met gebakken bospaddenstoelen Tostadas met gefrituurde bloemkool, tahin, yoghurt en kruidenolie Wortelsalade met sinaasappel Groentestoof Koolrabi met brunoise van wintergroenten Veggie lasagne met linzenragout Bladerdeegrol met zoete aardappel, kokos en dadels Risotto met geroosterde pompoen, salie en Parmezaanse kaas Kuboos Arabi Platbrood Escabèche van geroosterde wintergroentjes Gewelde Jägermeisterrozijnen en walnoten Gebakken peertjes met kastanjes en gesmolten geitenkaas Gemarineerde druifjes met rozemarijn en sherryazijn In honing geflambeerde banaan met tabasco en cacao crunch In balsamico gekarameliseerde vijgen Spiesje met falafel, gele paprika en halloumi met geroosterde paprikasausje Frietjes met lookboter, Parmezaanse kaas en srirachamayonaise Vegan mandu Paddenstoelenpaté met hazelnoot Cazzilli Palermitani Pompoenboter Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel Couscousburger met pompoenpesto en bieslooksaus Mexicaanse rijstschotel met tortillachips Romige pilav van wilde rijst Gestoofde aardpeer met kappertjes, dragon en crumble van ei Labneh met pistache en olijven Velouté van asperges Homemade groentechips met ‘bloody mary’-dip Parmentier met wortel, spitskool, graantjesmosterd en cashewnoten Pumpkin 'devil’ cheeseballs Pikante Indiase wortelen Zacuscă Masalafrietjes Huisgemaakte passata Gedroogde shiitakes Pita met falafel, yoghurtdip, granaatappel en rauwe venkel Vegetarische groenteballetjes met broccoli-kruidenkaasdip Met gin gepekelde piel de sapo met pompoenpitjes en burrata Vijgen met gorgonzola en bramen Geroosterde steenvruchten met in de pan gebakken granola Frisse komkommersoep met munt, gember en amandelen Huisgemaakte mayonaise Griekse tomatenbeignets met munt en oregano Carpaccio van koolrabi met sauce vierge en tuinkruiden Risotto met geroosterde tapastomaatjes, dragon en ricotta Geroosterde worteltjes met za’atar en tahinidressing Gegrilde perziken met boontjes, hazelnoten en sinaasappel Lunch jar met pastasalade en avocado-spinaziedressing Salade van gegrilde slaharten met tomaat, aardbei en cottagecheese Pizza van gegrilde watermeloen met fetacrème, gepekelde rode ui en komkommer Pasta met feta en kerstomaatjes Bloemkoolbeignets met gomasio en hummus-yoghurtdip Papillot met gevulde zoete puntpaprika Turkse rijstschotel met saus van gele puntpaprika Bloemkoolsteak met bordelaisesaus Koshari Bruschetta met tomaat Fatteh Griekse kruidenpannenbroodjes met tzatziki en granaatappel Turks brood met gefrituurde bloemkool, tarator en gepekelde koolrabi Broodje falafel met Midden-Oosterse salade Stokbroodje met roomkaas en gegrilde groenten Groene aspergesalade met burrata, kruidenvinaigrette en gekonfijte kerstomaten Opgevulde eitjes Shakshuka Labneh met zadentopping, Turks brood en groene kruidenolie Salade met gemarineerde tofu en shiitake Ramen noedelsalade Kaasstengels met vier kazen Groenteburger Bouillabaisse van groenten met rouille en gruyrecroutons Casarecce met broccoli, limoen en hazelnoot Oosterse groentewok met noedels Gepekelde citroen Mediterrane groentelasagne met tomaten-looksaus Courgettespaghetti met spinaziepesto en feta Gevulde puntpaprika’s Pizza met gekaramelliseerde uien, knapperige appel en raclettekaas Zuurdesemtoast met avocado, champignons en ei Breekbrood met blauwe kaas en noten Vegan winterstoofpot Salade van peer, knolselder, walnoot en blauwe kaas Sterretjes van aardappel en zoete aardappel Gepofte knolselder met gebakken rijst en zoete aardappelpuree Consommé van shiitake met ravioli Tomatenarancini gevuld met mozzarella Champignons gevuld met notengehakt Tortellini met spinazie en ricotta met tomatenroomsaus Quiche met pecorino, bloemkool, broccoli, peulen en olijven Miniquiches met druiven en walnoten, courgette en mozzarella Patatas al ajo y limón Toast met tomatensaus, pistachenoten en honing Pompoenburger met avocadohummus en feta Bloemkool-paprikasoep Wrap met baba ganoush, gegrilde paprika en falafel Bearnaisesaus Geroosterde auberginerolletjes met satsebeli en bulgur Satsebeli Knolseldersaus Sriracha Kroketjes van grotchampignons met hummus van erwt Toast champignon met pesto van waterkers en een gepocheerd ei Bombaypatatjes met haloumi, bloemkool en broccoli Pho met shiitake en prei Tajine met pompoen, kikkererwten en baharat Aubergineballetjes in huisgemaakte tomatensaus Adjaruli khachapuri met spinazie Groene curry buddha bowl Toast van rozijnenbrood met blauwe kaas en druivenchutney Bladerdeeghapje met harde kaas, gekaramelliseerde ui en honing Snelle minestrone Tahinsaus Risotto met champignons en Hapkin BIPA Smashed potatoes met avocado-aioli Geroosterde bloemkoolsoep met paddenstoelen Sirene po Shopski Zomerse pierogi Spaghetti aglio e olio Pistou soep Courgette met yoghurt-fetaspread Nalesniki (Poolse pannenkoeken) Pizza fritta Fris zomerslaatje met mozzarella en kiwivinaigrette Gevulde zoete puntpaprika met broccolirijst, maïs en cheddar Groentebrochettes Koude kropslasoep met rucola en croutons Pesto van radijsjesloof en bieslook met radijsjes en lijnzaadcrackers Tomatensalade met pittige ponzu Gebakken oesterzwammen met sojalookboter Krokante shiitakegyoza met spitskool en pinda’s Salade van tomaat met aardbeien, geitenkaas en granité van tomaat Watermeloen-‘ham’ Romige dip met spinazie en kaas Salade van gegrilde coeur de boeuf, burrata, watermeloen en bestomaat Aubergineburger met tomaat, mozzarella en basilicum Courgettehapje Gegrilde courgette met salsa van komkommer & fijne boontjes Ingelegde limoenen met tijm & roze peperbessen Opgelegde melanzane (aubergines) Veggieburger Groene pesto met pecorino Veggie worstjes met lintsalade van wortel, komkommer en courgette Bloemkoolsteaks met ras el hanout, koriander en limoen Quinoa, bloemkool en broccolicouscous, radijsjes en lente-ui met yoghurtmuntdressing Zeezout met citroenzeste Infuus voor in cocktails Griekse pastasalade Gegrilde courgettes met dukkah en yoghurtdipsausje Opgevulde appel met bruine suiker Gegrilde venkel met pistachesalsa en granaatappel Salade met yoghurtdressing en ovenaardappelen Fattoush (Libanese maaltijdsalade) Courgette met Italiaanse kruiden en geraspte kaas Pikante sinaasappel olijvensalade Salade van meloen en wortellinten Parmezaancroutons Waldorfsalade Komkommersalade Piel de sapo met manchego salade Salade met groene boontjes, champignons en Granny Smith Kruiden in olie Ingemaakte pittige komkommer met oosterse smaken Pastasalade in a jar Zelfgemaakte ricotta Snelle noedels met sesamolie en gegrilde pinda's in een bokaal Tomatenpassata Groene asperges met zeezout en balsamico Pekelen van groenten: radijs, komkommer en koolrabi Gegrilde bloemkool met BBQ-saus Mangosalsa Gegrilde nachos Regenboogsalade met sesamgemberdressing Geroosterde zoete aardappels Italiaanse gevulde gepofte aardappel ‘Smashed’ komkommer-sesamsalade met muntyoghurt Pastasalade met walnotenpesto, oude kaas, venkel en witte selder Gegrilde champignonbrochettes Gevulde geroosterde paprika’s Kleurige groentebrochettes Bloemkool op de BBQ met picada Gegrilde aubergines met sojasausglazuur Geroosterde krielaardappelen Gegrild witlof met rozemarijn en balsamicoazijn Stokbrood op een stok Gegrilde groenten Gegrilde tomaten met look & munt Zoete courgette met blauwe schimmelkaas Gegrilde Berloumi met venkel uit zoutkorst en sinaasappeldressing Meloen met gorgonzola Croque met raclettekaas Kruidige confituur van kerstomaatjes Courgette- en artisjoksaté Groente- en aardappelbrochettes Champignons met blauwe kaas en tijm Ratatouille in papillot Brochette met kerstomaatjes en basilicum Ratatouille in papillot Brochette met kerstomaatjes en basilicum Gegrilde Berloumi met venkel uit zoutkorst en sinaasappeldressing Meloen met gorgonzola Croque met raclettekaas Kruidige confituur van kerstomaatjes Courgette- en artisjoksaté Groente- en aardappelbrochettes Champignons met blauwe kaas en tijm Ratatouille in papillot Brochette met kerstomaatjes en basilicum