Vegetarische gerechten

Zin in een vegetarisch gerecht? Ga aan de slag met onze recepten en ontdek zelf hoe je een volwaardige maaltijd kan klaarmaken zonder dat stuk vlees of vis. Laat je inspireren!

Een maand lang gezonder, lekkerder en ecologischer eten? Dat is de VeggieChallenge! Ga samen met tienduizenden Belgen de uitdaging aan in maart en ontdek hoe makkelijk het is om meer vegetarisch te eten. Laat je inspireren door onze veggierecepten!

veggiechallenge
Mac & cheese met roomkaas en geroosterde groenten Oesterzwamshoarma met yoghurt en granaatappelpitten Geroosterde tomatenroomsoep met cashewnoten Vegetarische maqlouba Geroosterde bloemkooldip met yoghurt, munt en harissa Burrata met chilicrunch en roze pompelmoes Aardappelsoep met spinazie en mascarpone Baghrir met pikante olijven, feta en honing Broodje brie met in vanille gepocheerde peer Turkse broodjes met spruitjes en smeuïge feta Regenboogpizza Vol-au-veggie met oesterzwammen en Poulettekes Minestrone met Ebly, gremolata, stokbrood en rouille Gegratineerde courgettes Gnocchi met salie, pompoen en blauwe kaas Pinguïnboterhammen Gekruide broodgratin Ribollita gratinata Zoeteaardappelgratin met gember, koriander en kokosroom Aardappel-pastinaakmousseline met boschampignons en een gepocheerd ei Veggie hutsepot met linzen Buddha’s delight Pinguïnapero Broccolisoep en croûte Veggie Wellington met cognacsaus en zoete aardappelkroketten 3x peterseliewortel Knolselderpuree met gebakken bospaddenstoelen Tostadas met gefrituurde bloemkool, tahin, yoghurt en kruidenolie Wortelsalade met sinaasappel Groentestoof Koolrabi met brunoise van wintergroenten Veggie lasagne met linzenragout Bladerdeegrol met zoete aardappel, kokos en dadels Risotto met geroosterde pompoen, salie en Parmezaanse kaas Kuboos Arabi Platbrood Escabèche van geroosterde wintergroentjes Gewelde Jägermeisterrozijnen en walnoten Gebakken peertjes met kastanjes en gesmolten geitenkaas Gemarineerde druifjes met rozemarijn en sherryazijn In honing geflambeerde banaan met tabasco en cacao crunch In balsamico gekarameliseerde vijgen Spiesje met falafel, gele paprika en halloumi met geroosterde paprikasausje Frietjes met lookboter, Parmezaanse kaas en srirachamayonaise Vegan mandu Paddenstoelenpaté met hazelnoot Cazzilli Palermitani Pompoenboter Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel Couscousburger met pompoenpesto en bieslooksaus Mexicaanse rijstschotel met tortillachips Romige pilav van wilde rijst Gestoofde aardpeer met kappertjes, dragon en crumble van ei Labneh met pistache en olijven Velouté van asperges Homemade groentechips met ‘bloody mary’-dip Parmentier met wortel, spitskool, graantjesmosterd en cashewnoten Pumpkin 'devil’ cheeseballs Pikante Indiase wortelen Zacuscă Masalafrietjes Huisgemaakte passata Gedroogde shiitakes Pita met falafel, yoghurtdip, granaatappel en rauwe venkel Vegetarische groenteballetjes met broccoli-kruidenkaasdip Frisse komkommersoep met munt, gember en amandelen Huisgemaakte mayonaise Griekse tomatenbeignets met munt en oregano Carpaccio van koolrabi met sauce vierge en tuinkruiden Risotto met geroosterde tapastomaatjes, dragon en ricotta Geroosterde worteltjes met za’atar en tahinidressing Gegrilde perziken met boontjes, hazelnoten en sinaasappel Pizza van gegrilde watermeloen met fetacrème, gepekelde rode ui en komkommer Pasta met feta en kerstomaatjes Bloemkoolbeignets met gomasio en hummus-yoghurtdip Papillot met gevulde zoete puntpaprika Turkse rijstschotel met saus van gele puntpaprika Bloemkoolsteak met bordelaisesaus Koshari Bruschetta met tomaat Fatteh Griekse kruidenpannenbroodjes met tzatziki en granaatappel Turks brood met gefrituurde bloemkool, tarator en gepekelde koolrabi Broodje falafel met Midden-Oosterse salade Stokbroodje met roomkaas en gegrilde groenten Groene aspergesalade met burrata, kruidenvinaigrette en gekonfijte kerstomaten Opgevulde eitjes Shakshuka Labneh met zadentopping, Turks brood en groene kruidenolie Salade met gemarineerde tofu en shiitake Ramen noedelsalade Kaasstengels met vier kazen Groenteburger Bouillabaisse van groenten met rouille en gruyrecroutons Casarecce met broccoli, limoen en hazelnoot Oosterse groentewok met noedels Mediterrane groentelasagne met tomaten-looksaus Courgettespaghetti met spinaziepesto en feta Gevulde puntpaprika’s Pizza met gekaramelliseerde uien, knapperige appel en raclettekaas Zuurdesemtoast met avocado, champignons en ei Breekbrood met blauwe kaas en noten Vegan winterstoofpot Salade van peer, knolselder, walnoot en blauwe kaas Sterretjes van aardappel en zoete aardappel Gepofte knolselder met gebakken rijst en zoete aardappelpuree Consommé van shiitake met ravioli Tomatenarancini gevuld met mozzarella Champignons gevuld met notengehakt Tortellini met spinazie en ricotta met tomatenroomsaus Quiche met pecorino, bloemkool, broccoli, peulen en olijven Miniquiches met druiven en walnoten, courgette en mozzarella Patatas al ajo y limón Toast met tomatensaus, pistachenoten en honing Pompoenburger met avocadohummus en feta Bloemkool-paprikasoep Wrap met baba ganoush, gegrilde paprika en falafel Bearnaisesaus Geroosterde auberginerolletjes met satsebeli en bulgur Satsebeli Knolseldersaus Sriracha Kroketjes van grotchampignons met hummus van erwt Toast champignon met pesto van waterkers en een gepocheerd ei Bombaypatatjes met haloumi, bloemkool en broccoli Pho met shiitake en prei Tajine met pompoen, kikkererwten en baharat Aubergineballetjes in huisgemaakte tomatensaus Adjaruli khachapuri met spinazie Groene curry buddha bowl Toast van rozijnenbrood met blauwe kaas en druivenchutney Bladerdeeghapje met harde kaas, gekaramelliseerde ui en honing Snelle minestrone Tahinsaus Risotto met champignons en Hapkin BIPA Smashed potatoes met avocado-aioli Geroosterde bloemkoolsoep met paddenstoelen Sirene po Shopski Zomerse pierogi Spaghetti aglio e olio Pistou soep Courgette met yoghurt-fetaspread Nalesniki (Poolse pannenkoeken) Pizza fritta Groentebrochettes Koude kropslasoep met rucola en croutons Pesto van radijsjesloof en bieslook met radijsjes en lijnzaadcrackers Tomatensalade met pittige ponzu Gebakken oesterzwammen met sojalookboter Krokante shiitakegyoza met spitskool en pinda’s Salade van tomaat met aardbeien, geitenkaas en granité van tomaat Watermeloen-‘ham’ Romige dip met spinazie en kaas Salade van gegrilde coeur de boeuf, burrata, watermeloen en bestomaat
Vegetarische recepten

Workshop: verrassend veggie

Wil je jezelf graag verdiepen in de vegetarische keuken? In deze workshop ga je op ontdekking de veggie wereldkeuken. 

Naar de workshop