Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Verwarm de oven op 180°C.

 2. Bewerk de gepelde tomaten met de staafmixer. Pluk de basilicumblaadjes van hun steeltjes en voeg ze bij de gemixte tomaten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

 3. Snij de raketsla fijn. Druk het resterende vocht uit de spinazie en meng door elkaar. Schep de ricotta en pecorino erdoor.

 4. Breng de vulling op smaak met nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zeezout.

 5. Breng de melk aan de kook. Voeg de in stukken gesneden ui en het laurierblaadje toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat even trekken. Zeef de melk en laat afkoelen.

 6. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op een matig vuur. Strooi de bloem erover en roer 1 minuut tot het mengsel licht kleurt.

 7. Roer de koude melk geleidelijk door de roux. Blijf roeren tot een gebonden saus. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat de bechamelsaus iets afkoelen.

 8. Rol het pastadeeg uit tot ± 2 mm. Pasta voor cannelloni mag niet te dun zijn. Snij hem daarna in rechthoeken.

 9. Snij 24 rechthoeken van 7 op 15 cm uit.

 10. Schep op elk pastavel 1 à 2 eetlepels vulling op 1 cm van de onderste korte kant en rol het geheel op. Het deeg mag iets overlappen.

 11. Verdeel van de bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal. Leg de helft van de cannelloni, met de naad naar onderen, in de schaal. Schep de helft van de tomatensaus en de helft van de rest van de bechamelsaus hierover.

 12. Schik een tweede laag cannelloni op de saus en verdeel de rest van de tomatensaus en bechamelsaus erover.

 13. Bestrooi met gemalen pecorino en plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bak knapperig goudbruin.

 14. Tip: cannelloni wordt vaak met spinazie gevuld. Hou je van afwisseling? Vul de pasta dan eens met een andere vulling, zoals kip met ricotta, peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.