Recepten voor bijgerechten

Een lekker bijgerecht maakt je maaltijd compleet. Groenten, pasta, aardappelen, brood. Warm of koud. Met een bijgerecht kun je heel veel kanten uit. Aan jou om te kiezen wat er het best bij je hoofdgerecht past. Aan ideeën geen gebrek!

Geroosterde worteltjes met za’atar en tahinidressing Gegrilde perziken met boontjes, hazelnoten en sinaasappel Sirop citron-gingembre Citroen-gembercurd Empanadas met varkensgebraad Fatteh Hawawshi uit Alexandrië Gepekelde citroen Zuurkool Marmelade van roze pompelmoes met kaneel en vanille Mandarijn-citroenmarmelade Bearnaisesaus Bagna cauda (ansjovis in een warm bad) Sinaasappelsaus Satsebeli Oosterse kokossaus Knolseldersaus Sriracha Tahinsaus Gegrilde broccolisalade met citroendressing Bloemkool met rub van ras el hanout en tahintopping Tomatensalade met framboos en dille Gepofte zoete aardappelen met dukkah van amandelen Gevulde zoete puntpaprika met broccolirijst, maïs en cheddar Zoete aardappel met kerstomaat, feta en basilicumolie Groentebrochettes Tomatensalade met pittige ponzu Tendon (tempura van groenten op rijst) Gebakken oesterzwammen met sojalookboter Salade van tomaat met aardbeien, geitenkaas en granité van tomaat Groene kruidenmayonaise Knolselderfrietjes met groene mayonaise Griekse pastasalade met kerstomaat, olijven, basilicum, feta, artisjok en komkommer Gelakte gegrilde jonge wortels met verse munt, koriander, limoen en komijn Regenboogsalade Witte bonen met geroosterde rode ui, kerstomaatjes & parmezaan Wintersalade Crumble van rode kool met appeltjes en tijm Chutney van courgette Marokkaanse worteltjessalade Gekaramelliseerde ui en look Gekaramelliseerde prei Gekaramelliseerde aubergines Spinaziesalade met avocado & rode ui Lauwe zuiderse venkel- & aardappelsalade Gegrilde courgette met salsa van komkommer & fijne boontjes Wortelloofgremolata Linzensalade met gekonfijte kerstomaatjes en blauwe bessen Gevulde rode ui met couscous Couscous met granaatappelpitten, sinaasappelen en pistachenoten Tomaat-mozzarella met basilicum en zwarte olijven Lauwe salade van venkel, rode ui en noten Boontjes met sesamzaad Gestoofde sla met pancetta coppata Paddenstoelen met tomaat Griekse salade Salade van venkel, boontjes en friseesalade met hazelnoten Geroosterde bloemkool met jonge spinazie en kappertjes Salade met bacondressing Zuurkoolsalade met appel en noten Warme lentegroenten Groentegratin Frisse witlofwaterkerssalade Tomaten-salieboter Zalm-dilleboter Citroenmarmelade Garnalenboter met dragon Makreelsalade Perzische worteljam Wintersalade Griekse pastasalade Frambozenjam zonder pectine Cheesy cornbread Zonnebloempittenbrood Griekse salade Eggs on a cloud Verrassingsbrood in de vorm van een schildpad Gegrilde venkel met pistachesalsa en granaatappel Salade met yoghurtdressing en ovenaardappelen Salade met gezouten granola Tian provençal Krokante amandelkoekjes met chocolade Pastasalade met ansjovis en rauwe groenten Met paddenstoelenrisotto gevulde rode uien Rodekool met cranberry’s Knolselder-aardappelgratin Tian van groenten Confituur van aardbei, rode biet en chocolade Courgette met Italiaanse kruiden en geraspte kaas Volkorenverdommeke Muhammara (walnoten-paprikadip) Pan de los muertos Pittige rode uienjam Salade van meloen en wortellinten Huisgemaakte perenstroop geparfumeerd met kaneel Ansjovispasta met radijsjes en hardgekookte eieren Gemarineerde feta Kastanjechampignons gevuld met knolselderijpuree Opgelegde komkommer Artisjok- en courgettestrüdel Kerstsalade Homemade Irish cream Wodka espresso coffee cocktail Kippenbouillon Gemberlimoenthee Zoetzuur van rode biet Zelf pesto maken Brioche Appelgelei Artisjokdip Naan Volkoren notenkaasbroodjes Servettenknödel Italiaanse panzanella Rabarberconfituur met gember Druivenconfituur Frambozenconfituur Aardappelsalade met kerstomaatjes Mozzarella met broccoli en pistachenoten Rastons al petote Powerreep met gedroogde vruchten Dukkah van pistache Oosterse salade Broodsticks Salade met geroosterde bloemkool & paprika met hazelnoot en dukkah Broodstengels Janssons frestelse (Janssons verleiding) Amaretto - ricottaglaasjes Cocktail waterkers d’Anvers Sangria Hartige cake met olijven In de ovengegaarde gekleurde wortelen met feta en zwarte olijvencrumble Eenpansgerecht met mediterraanse mix Kleurige couscoussalade Kippenbouillon voor koninginnenhapje Italiaanse salade Salade met verrassende groenten Guacamole Groenteschotel uit de oven Tomatensalade met aardbeien Zoete en zoute opgeklopte boter Huisbereide zalmsalade Hartige granola Pruimenketchup Geroosterde krielpatatjes Italiaanse stijl Fijne aardappelpuree Kasteelaardappelen Aardappelen in de oven met rozemarijn Pont neuf aardappelen Gekookte krielaardappelen met peterselie Stoemp met broccoli, wortel, prei en paprika Patatas bravas met chorizo Gratin van aardappelvariëteiten Krokante tijmaardappeltjes Gevulde aardappelen Aardappelmuffins Fondantaardappelen Zelfgemaakte kroketten Chocopasta Champignonspread Lemon curd Confituur van pruimen, nectarines, blauwe bessen en grappa Homemade granola Kikkererwtenfalafels Tian van Provençaalse groenten Hummus maison Hasselback patatjes met kaas Schorseneren schoonmaken Zelfgemaakte tortilla’s Gemarineerde rauwe zalm met aardappel in de schil in zoutkorst Peertjes in rode wijn Mexicaanse maïskolven Hazelnotenpasta Groenteconfituur van pompoen met appel en gember Geroosterde pompoen en venkel met boschampignons Geroosterde pompoen met mole verde Pompoen-fetabrood Witte wintersalade Witlofconfituur Gebakken witlof met aardappelblokjes, pitten, zaden en rozijnen Stoemp met groene groenten Groene asperges met eimimosa en ansjovisdressing Groene asperges met zeezout en balsamico Asperge- en avocadotartaar Salade van geroosterde asperges & courgettes Gegrilde aubergine met granaatappeldressing en pistache Veenbessencompote Aardappelpuree Koriander en pindanotensalade Gegrilde bloemkool met BBQ-saus Mangosalsa Regenboogsalade met sesamgemberdressing Rijstsalade Papas arrugadas con mojo verde Pisto Manchego Pittig gerookte eendenborst Geroosterde zoete aardappels Samfaina (pittige groenteschotel) ‘Smashed’ komkommer-sesamsalade met muntyoghurt Bramenconfituur met witte chocolade Speculaas Groenten in de houtoven met stokbrood en kruidendressing Knolseldercrème met gedroogde ham Pasta met salie en citroen Zelfgemaakte pasta met eieren Pasta pesto Lookbrood met parmezaan en verse kruiden Wortelgratin met blauwe kaas Asperges met Parmezaanse kaas Kaasstengels Tuiles van Parmigiano Reggiano Gebakken prei met cheddar, peterselie en noten Salade van komkommer met appel, meloen en feta Druivenchutney met kaas en knäckebröd Gevulde aardappel met gepofte look en Parmezaanse kaas Curry van groenten (Sabzi) Artisjok Barigoule Desembrood met gedroogde vijgen en cashewnoten Artisjok bereiden Salade van artisjok, aardappeltjes en dragonvinaigrette Aardappelchips Hartige crumble Geglaceerde broccolistelen Sprankelende sorbet Druivengelei Gebakken rijst op z'n Japans (in de wok of op de teppanyakiplaat) Italiaanse rijstsalade Ovengebakken rijst met gekonfijte tomaten, look en dragon Avocadodip met Griekse yoghurt Witlofgratin met peer en spekjes Gegrilde Provençaalse groenten Salade van aardpeer Tian met mozzarella en pesto Frietjes van schorseneren Stoemp van schorseneer met hazelnootboter Kleurige groentebrochettes Geroosterde krielaardappelen Briochevlecht met 6 strengen Breekbrood gevuld met tomaat & mozzarella Rosbiefrolletjes Roze pastadeeg met eieren Groene pesto Rode pesto Kleurige frietjes Groentebouillon Kipnuggets Focaccia met rozemarijn Gegrild witlof met rozemarijn en balsamicoazijn Aardappelgalette Khubz saj (plat brood) Brood met rode biet, feta en olijven Iers sodabrood met rozijnen, noten en pompoenzaden Focaccia met kruiden Kroonbrood met laurier Focaccia met rozemarijn Iers sodabrood Naanbrood met lookboter Broodstreng met noten, dadels en vijgen Focaccia met zongedroogde tomaatjes en olijven Gebakken knolselder met wortel, witte selder en ansjovisolie Sodabrood met karnemelk Focaccia met kerstomaatjes en rozemarijn Gegrilde groenten Gegrilde tomaten met look & munt Kleurrijke tomatensalade Confituur van puntpaprika’s, tomaat en chili Italiaans kruidenlookbrood met burrata Chimichurri Gegrilde, pittige maïskolven met fetakruidensaus Steenvruchtensalade met kerstomaatjes en balsamicocrème Eetbaar tuintje Zuurdesemstarter Vikingtartaar Gratin dauphinois Marokkaanse wortelsalade Garden focaccia Bladerdeeg Uiensaus Verse tomatensaus Kruimeldeeg (zoet) Kruimeldeeg (hartig) Parelcouscoussalade met tomaten en verse kruiden Geroosterde maïs met kokos, citroengras en pilipili Groene koolsalade met gemarineerde tofu en chimichurri Slaatje van knolselder, appel, walnoot en knolseldercrème Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto Gemarineerde rode kool en rode biet met granaatappel Pannetje met scampi’s, zwarte pens en curry-kokosroom Pastinaakfrietjes met avocadomayonaise Kimchi van Chinese kool Spitskool met bouillon en cashewnoten Pastinaak en zoete aardappelfrietjes in bierbeslag met pikant tomatensausje Luipaardbrood Breekbrood gevuld met blauwe kaas Hasselback-aubergine Gepaneerde oesterzwammen Papas arrugadas con mojo rojo Groente- en aardappelbrochettes Champignons met blauwe kaas en tijm Ratatouille in papillot Brochette met kerstomaatjes en basilicum Aardappelbrood met tijm en rozemarijn Kippensalade van gebraden kip met Fleur de Fagne Kippensalade van gebraden kip met Fleur de Fagne
Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit