Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Leg 1 schoon blad apart, dat heb je later nodig voor het afdekken van de zuurkool.

  2. Snij de kool doormidden en verwijder het harde gedeelte. Snij de kool vervolgens fijn.

  3. Weeg de kool. Voeg per kg kool 22,5 g zout per kg kool toe. Meng door elkaar.

  4. Knijp de kool fijn, zodat het vocht uit de kool vrijkomt. Laat de zuurkool even rusten.

  5. Voeg de jeneverbessen en het karwijzaad toe en meng door elkaar.

  6. Doe de kool in een schone en gesteriliseerde weckpot. Duw de kool goed naar beneden, zodat het vocht naar boven komt. De kool moet onder water staan. Dek vervolgens het geheel af met het koolblad dat je apart gehouden hebt.

  7. Sluit de pot af. Na 2 tot 3 weken is de zuurkool klaar. Open in het begin de pot iedere dag om het gas te laten ontsnappen.

  8. De zuurkool is klaar wanneer er geen gas meer vrijkomt en het lekker smaakt. Bewaar de zuurkool in de koelkast.