Kerstgerechten 2025

Kerst, de meest gezellige periode van het jaar. Uiteraard horen daar verrukkelijke kerstgerechten bij. Ben je op zoek naar inspiratie? We delen graag onze lekkerste Kerstrecepten per menugang. Veel kookplezier!

Alle kooktips verzameld om een onvergetelijke Kerst te beleven

Verras je gasten met een zelfgemaakt voorgerecht

Start je feestmenu met een selectie van zelf geopende oesters of vers gepelde garnalen, succes gegarandeerd. Vervolg je voorgerecht met een overheerlijke soep van een verse bouillon.

Hoe open ik een oester?

Oesters openmaken lastig? Met deze instructies heb je het zo onder knie.

Oesters gerecht

Hoe pel ik een verse garnaal?

Garnalen, recht uit onze Noordzee. Pel ze zelf en bak ze goudbruin.

Garnalen

Hoe maak ik zelf bouillon?

Bouillon maken is lekker en makkelijk. Het is de perfecte basis voor zelfgemaakte soepen of sauzen. Maak je een grote portie? Deze kan je makkelijk invriezen voor later!

Hoe maak ik zelf bouillon.jpg

Maak je hoofdgerecht extra smaakvol

Een lekker pruttelend everzwijnstoofpotje, een romige kip- en pompoenovenschotel met kastanjechampignons of misschien toch de klassieke gevulde kalkoen? Keuze genoeg voor Kerst! Keuze gemaakt? Dan helpen we je verder met onze kooktips zodat die gevulde kalkoen heerlijk mals blijft.

Makkelijke hoofdgerechten, zeker niet minder gezellig

Geen zin om uren in de keuken te staan? Stel een feestelijke kaasschotel samen of ga gezellig racletten, wij zetten alle tips op een rijtje om het je nog makkelijker te maken.

Hoe stel ik een kaasschotel samen?

Wij geven je onze beste tips om je schotel gevarieerd te maken.

Kaasschotel

Tips voor de perfecte raclette

Raclette is supergezellig en de gesmolten kaas smaakt hemels lekker!

Raclette met aardappelen.jpg
Zelfgemaakte kroketten

Uitpakken met zelfgemaakte kroketten

Wie kijkt er niet uit naar die smeuïge kroketten tijdens de feestdagen? Wij alvast wel! Met onze tips, geniet je gezin van je zelfgemaakte kroketten.

Bekijk alle tips

Afsluiten met een kerstbûche

Zo'n opgerolde kerstbûche ziet er altijd moeilijk uit, maar met een handig hulpmiddeltje is dit zo gemaakt. Dankzij een vochtige handdoek rol je de nog warme cake op, zo vermijd je te grote scheuren en droogt de cake niet uit.

buche.jpg