Kerststronk met boterroom en amandelen

Kerststronk met boterroom en amandelen

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de boter zacht worden.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Klop met de mixer de eieren samen met de suiker romig tot een ruban. Spatel de bloem erdoor.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet het beslag erop. Strijk glad met een paletmes tot 1,5 cm dikte. Bak in 15 minuten lichtbruin en gaar.

  5. Leg een schone keukenhanddoek open. Bestrooi hem met fijne suiker. Keer de bakplaat er bovenop. Trek het bakpapier voorzichtig los. Rol de biscuit samen met de handdoek op. Laat in de handdoek afkoelen.

  6. Maak intussen de boterroom: roer de poederkoffie los in 3 eetlepels warm water. Klop de malse boter met de poedersuiker en de eidooiers romig met de mixer. Roer het koffieextract er egaal door.

  7. Rol het afgekoelde deeg open. Bestrijk met boterroom en rol terug op. Leg de rol met de naad naar beneden op een serveerschaal. Bestrijk volledig met de rest van de boterroom. Trek er met behulp van een vork boomstronklijntjes in. Bestrooi met Brésiliennenootjes.

  8. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Druk de schilfers tegen de kerststronk.

  9. Plaats de kerststronk minimum 2 uur in de koelkast zodat de stronk kan opstijven en de smaken zich kunnen vermengen.