100x Kersthapjes met een vleugje luxe en een hoop gezelligheid

Start je diner met originele en luxe kersthapjes! Of je nu liever bladerdeeghapjes, warme kersthapjes, koude hapjes of hapjes in glaasjes eet, het Spar kookteam maakte voor jou zorgvuldig een selectie, voor ieder wat wils.

Hoeveel Kersthapjes voorzie ik per persoon?

Afhankelijk van hoe uitgebreid je wilt aperitieven voor je kerstmenu, voorzie je best 3 à 6 kersthapjes per persoon.

Wil je de hele avond genieten van bladerdeeghapjes en andere proevertjes? Dan raden we aan om 12 à 15 hapjes per persoon te voorzien.

Buñuelos de gambas (garnalenbeignets) Hartig kaasbrood om te delen Courgettesticks met chorizodip Beignets van erwtjes met verse munt en zure room Camembert met compote van witlof en rode port Aardappelbeignets met yoghurtdip Gegrilde maïsspiesjes met sriracha en kruidensalsa Kroketje van bloedworst met appeldip en mosterd Cannelloni met rode biet en geitenkaas Taco van koolrabi met tartaar van black tiger scampi’s Briochetoast met gerookte paling en plattekaas met verse kruiden Bruschetta met beukenzwam en gerookte eendenborst Aardappelkerstboom met blauwe kaas Oesterzwammen ‘nuggets’ met kruidendip Berloumifrietjes met yoghurtmayonaise Oesters met gin en komkommer Toast met romige mascarponecrème, geschaafde venkel en gerookte zalm Krokante Oosterse kipbuideltjes Kruidenkaas kerstboom Buideltjes met fijngesneden groenten en cocktailgarnaal Oesters met mango, chili en passievrucht Moscow Mule mocktail Cashewcrème met bieslook en sesamstokjes Appelcompote met zwarte peper en rozijnen, bloedworst en bladerdeegstokjes Hummus van geroosterde bloemkool en pesto met gebrande witlofblaadjes Spruitjesballetjes met mosterddilledip Radijsje met gerookte forel, dragonmayonaise en rode ui Koolrabi met brunoise van wintergroenten Mosselen met beurre blanc-schuim Toastjes met dadelspread en gerookte makreel Bladerdeegrol met zoete aardappel, kokos en dadels Tempura van oester met wasabinootjes en limoenmayonaise met komkommerbolletjes Krokante scampi’s met Vietnamese knapperige salade Garnalenpaté met dragon Gravad lax met rode biet Gravad lax met dille, avocado en zure room Mac & cheese-kroketje Kerstsandwich met zelfgemaakte eiersalade Knödelpraline in gedroogde hamcrumble Krieltjes met gerookte makreel en zure room Oestertartaar met gelakte champignons Gebakken oesters met schuimige norisaus Tomatenarancini gevuld met mozzarella Champignons gevuld met notengehakt Tiradito van zeeduivel met leche de tigre van passievrucht Cannelés met geitenkaas en chorizo Zwarte pens met peer en kaneel Witte pens met foie gras en mangogel Miniquiches met pompoen ham en Oud Brugge Rollades van varken met Serranoham en manchego Kroketjes van grotchampignons met hummus van erwt Garnaalcocktail Peperkoek met mousse van stilton en krokantje van hennepzaad Duo van scampi’s Grijze garnalen met espuma van bloedappelsien Glaasje met pesto van waterkers, yoghurt, mierikswortel en grijze garnalen Wortelterrine met makreel en aardappel Taartje van peperkoek met foie fin, veenbessen, gebakken appel en crumble van speculaas en chocolade Mousse van garnalenbisque met verse garnalen, gelei van witte porto en krokantje Scampi potstickers Keizerlijke kroketten Japans gemarineerde zalm met norikrokantje Minibagels, visschelpjes en blini’s met zalm Kerstboompjes Sneeuwmannetjes Oesters met tatjespap Tramezzini met kaas en ham Gevulde bladerdeegsterren Gegratineerde oesters met spinazie en champagnesaus Velouté van aardpeer en pastinaak met sint-jakobsvruchten Hartige sterretjes met eendenmousse Filodeeggebakjes met 3 vullingen Gehaktballetjes met peperkoek en abrikoos Toastje met eendenlever Lepelhapje met fetamousse en tomatengelei Oesters met appelkomkommergranité Japanse kippengehaktballetjes (tsukune) met teriyakisaus Oesters met barigoulesaus Gegratineerde oesters met dillesaus Lepelhapje met gepekelde kabeljauw, paprikamousse, tomatentapenade en basilicumolie Lepelhapje met mousse van eendenlever Kerstbolhapje met forelmousse Kinilaw van coquilles met Thaise mango Pakora van zoete aardappel Pita-kerstbalpizza Chipsdiptaart Bladerdeeghapje met champignonvulling en zoete aardappeldip Garnaalkroket met rouille Komkommersushi met gebrande sint-jakobsnoot Miniburger van foie gras en uienkonfijt Roggebrood met foie gras, peperkoek en rode biet Rillettes van champignons Cremeux van foie gras met appel en Bastognekoekje Rillettes van krab met surimi en zeekraal Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia Spruitjes met crème van oude kaas en spekpopcorn Oester gin fizz met komkommer en sjalot Tartaar van rund met oester, koolrabi en wasabimayonaise Pannetje met scampi’s, zwarte pens en curry-kokosroom Pomme moscovite met romanesco en lekkers uit de zee Pastinaak en zoete aardappelfrietjes in bierbeslag met pikant tomatensausje Pastinaak en zoete aardappelfrietjes in bierbeslag met pikant tomatensausje

Stel je volledige Kerstmenu samen met onze recepten

oesters-openen-eindejaar.png

Hoe open ik een oester?

Oesters zijn lekker, makkelijk en superfeestelijk als aperitiefhapje. Maar hoe maak je een oester open? Met een handdoek, een oestermes en een beetje oefening maak je oesters zo open zonder hem te breken.

  1. Leg de oester plat met de bolle kant naar beneden en houd hem stevig op zijn plaats.
  2. Klem de oester tussen je hand en de handdoek.
  3. Steek het oestermesje vanachter tot 1 centimeter diep in de sluitspier van de oester.
  4. Wrik de oester zo voorzichtig open.
  5. Duw eerst zachtjes van onder naar boven toe, daarna van links naar rechts.

Hoe pel ik een verse garnaal?

  1. Neem de garnaal vast bij de kop en de staart.
  2. Trek de staart naar omhoog, zodat de rug knakt.
  3. Duw de staart met een draaibeweging in de richting van de kop.
  4. Trek hem vervolgens weer naar achter los.
  5. Trek de kop los.

Nu moet je nog één ding doen: snij de bovenkant van de garnaal in en verwijder de darm. Spoel daarna de garnaal goed af en ... klaar!

Garnaalkroketten.jpg