Krokante scampi’s met Vietnamese knapperige salade

Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Gluten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en bestrooi met grof zeezout. Laat 5 min rusten/pekelen tot ze stevig aanvoelen en glazig worden. Spoel af en dep droog.

  2. Maak 3 kommetjes: 1 met currypoeder, 1 met losgeklopt ei en 1 met panko.

  3. Wentel de scampi’s eerst door het currypoeder, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door de panko. Herhaal de laatste 2 stappen en laat het krokante jasje uitharden in de koelkast.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de verschillende paprika’s. Snij de paprika’s en sluimererwten in lange reepjes en blancheer alles beetgaar.

  5. Schil de wortel, was de radijsjes en snij in julienne. Snij de groene en witte delen van de paksoi in fijne reepjes.

  6. Pluk de blaadjes van de basilicum en munt en hak ze grof, hak de koriander grof en schep samen met de groenten door elkaar.

  7. Dressing

    Pel de look en pers fijn. Schil de gember en rasp fijn. Pel de ui en snipper fijn. Snipper het pepertje fijn.

  8. Meng alle dressingingrediënten door elkaar en schep door de salade.

  9. Verwarm de frituurolie tot 180°C.

  10. Frituur de scampi’s in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verdeel de salade en scampi’s over de borden en werk af met toefjes chilisaus en verse blaadjes koriander.