Saté met krokante salade

Vis , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het vlees in fijne plakjes van 3 mm.
-
Marinade
-
Snij het witte gedeelte van de lente-ui in stukken en stamp tot puree in de vijzel. Pel en pers de look. Hou het groen van de lente-ui apart voor de salade.
-
Meng de vissaus, suiker, honing en peper in een ruime kom tot de suiker opgelost is. Voeg de look, lente-ui en vleesplakjes toe en schep door elkaar. Giet 2 el olie erbovenop, dek af en zet 1 nacht in de koelkast.
-
Nuoc mam cham
-
Verwarm de vissaus, azijn en suiker samen met het water al roerend op een matig vuur tot het net niet kookt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Pel en snipper de look fijn. Snij de chilipeper fijn. Voeg de look, chili en limoensap bij de afgekoelde saus.
-
Salade
-
Pluk de blaadjes van de koriander, basilicum en munt.
-
Snipper de muntblaadjes fijn en snij de komkommers en radijsjes in fijne plakjes. Snij het groene gedeelte van de lente-ui in fijne ringetjes. Schep de kruiden en groenten door elkaar.
-
Hak de pindanoten grof.
-
Rijg het vlees aan spiesjes en rooster aan elke kant 2 min gaar. Schep er wat nuoc mam cham over en werk af met gehakte pindanoten, gefrituurde uitjes en lenteui. Serveer met de rest van de saus.