Recepten uit de Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is veel meer dan pizza en spaghetti alleen. In de laars van Europa kent men een erg lange traditie wat koken betreft. Iedere streek kent er zijn specialiteiten. Haal de Italiaanse zon in huis met onze recepten. 

Pasta San Marzano Risotto met geroosterde tapastomaatjes, dragon en ricotta Tartelette met gepofte tomaatjes en tapenade van zwarte olijven Gevulde Italiaanse bol Ciambellone (tulbandcake) Kalfslapjes met spinazie en tagliatelle Ontbijtpizza met pancetta en ei Panettone Polpette met tomatensaus Tortellini met spinazie en ricotta met tomatenroomsaus Calzone Bagna cauda (ansjovis in een warm bad) Fettuccine alla bagna cauda Pasta carbonara met champignons en pancetta Pasta met champignons, blauwschimmelkaas en gedroogde ham Pizza met champignons, ham, tomaatjes en basilicum Rigatoni met crema di patate en merguez Tortellini met ham, snelle tomatensaus en lookbroodkruim Kip Alfredo pasta One pot capellini met spinazie, spek en kaassaus Snelle minestrone Risotto met champignons en Hapkin BIPA Zuppa di cozze (Italiaanse mosselsoep) Schiacciata met druiven en rozemarijnolie Bloemkool ‘pizza bianca’ met spek en gorgonzola Torrone (nougat) Spaghetti aglio e olio Limoncello lush Pizza fritta Courgettecannelloni met geitenkaas Tomato tonnato met croutons van Parmezaanse kaas Trapizzino Gekaramelliseerde gnocchi met kaneel, vanille en abrikoos Fettuccine met pesto en zalm Tiramisu met aardbeien Vitello tonnato 2.0 Vongole met tomaat, wijn, chili en lookbrood Pasta alla trapanese met pangrattato Panna cotta met sinaasappel-chilikaramel Salade van gegrilde coeur de boeuf, burrata, watermeloen en bestomaat Aperitivi (hapklare mini-broodjes) Italiaanse salade Filodeegsigaren met Gandaham en rode pesto Aubergineburger met tomaat, mozzarella en basilicum Risotto met shiitake Ragù alla bolognese Ravioli met truffel & salieboter Valdostana Panna cotta met koffie Gegrilde aubergine met mozzarella Witte bonen met geroosterde rode ui, kerstomaatjes & parmezaan Salade van gegrilde courgette met munt, chili & mozzarella Konijn met tomaat-basilicumsaus Bouillon met verse ravioli gevuld met 4 kazen Saltimbocca van scampi’s met salie & Gandaham Kerstmiscapresesalade Pizzacups Broodpizza Caprese Terrine van gegrilde paprika, spinazie en mozzarella Rolletje Gandaham met zomerse salade Soepje van zwarte olijven met mozzarellaspiesjes Spuma van tiramisu Zuiderse pastasalade met olijven Bruschetta met geroosterde paprika en geitenkaas Pittige auberginetapenade Volkorenpasta met zalm, broccoli en erwtjes Wortelloofgremolata Ossobuco met tagliatelle Pastasoep met ravioli Rucolaslaatje met nectarines & mozzarella Panino met rucola, coppa en kerstomaatjes Crostini met peer, pecorino en doperwtjes Opgelegde melanzane (aubergines) Kleurige geroosterde groentelasagne Geroosterde auberginesoep met mediterrane kruiden Italiaanse worst Minestronesoep met Spar convenience groenten Lasagne met spinazie, tomaat, mozzarella, erwtjes, Italiaanse ham en pijnboompitten Carpaccio van gegrild rundvlees met gemarineerde groenten Carpaccio van tomaat met basilicumsorbet, Parmezaanse kaas en pijnboompitten Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus Minipizza’s met zongedroogde tomaten, zwarte olijven en mozzarella Conchiglie rigate met spinazie en kaassaus Mafalde al ragù Risottoballetjes (suppli al telefono) Boontjes met sesamzaad Friciulin Cannoli Affetato Panino met coppa & brie Gestoofde sla met pancetta coppata Ciabatta panino met cambozola & peer Zuppa di zucchini (courgettesoep) Cassata Napolitaanse minestrone Ragù van kalfsvlees & paddenstoelen Zoetzure caponata Paddenstoelen met tomaat Bruschetta met geitenkaas en rucola Carpaccio van Romatomaat & buffelmozzarella Italiaans roerei Aardappelgnocchi met tomatensaus Italiaanse gevulde eieren Tortiglioni rigati met 4 kazen Groene pesto met pecorino Biscotti met Amaretto Zoete pastacake met Amaretto Maltagliati met pancetta, erwtjes en parmezaan Kaneel – Amaretto panna cotta Mezzelune met chocolade Roomijs met mascarpone en Amaretto Pappardelle met geraspte courgette en gorgonzolasaus Eenvoudige (maar o zo lekkere) tomatensaus Corzetti stampati met pijnboompitten, parmezaan en oregano Tortellini uit Bologna met vleesvulling Gevulde ravioli met tomaat-basilicumsaus Kalkoenschnitzels Tapenade van zongedroogde tomaten met cashewnoten Koude tomatensoep met zwarte olijvenijs Tagliatelle met groene olijven, pijnboompitten, peterselieolie en coppa Ravioli met aubergine en pittige tomatensaus Restjespizza Bruschetta met tomaat, peterselie en mortadella Italiaanse pastasalade Bruschetta met tomaat en mozzarella Pesto rosso spiraaltjes Italiaanse salade met ciabatta Vlinderpasta met zongedroogde tomaatjes, pesto en rucola Blanke minestrone met peulvruchten, spekblokjes en vermicelli Panzanella Ribollita Burrata met tomatensymfonie Ossobuco Risotto met kastanjechampignons Linguine met kabeljauw, venkel en pijnboompitten Piadina met mascarpone, courgette en tomatensalsa Tagliatelle bolognese Snelle lasagne met ratatouille Verse vijgensorbetto Involtini van aubergines Zuiderse taart met geroosterde groenten en kruidenolie Broccolisalade met ‘braciola’ Crumble met rood fruit, peer en chocolade Ribollita Orecchiette met gekookte geplukte kip, erwtjes, courgette en gekarameliseerde sjalot Tagliatelle met ragu Fusilli tricolore met prosciutto, rucola, croutons en pesto van basilicum Macaroni carbonara Escalope alla Milanese met spaghetti Italiaanse bol met tonijn en avocado Gerookte zalm carbonara Pastasalade met pompelmoes en kalkoenreepjes Zelf pesto maken Linguine met oesterzwammen en kalkoenreepjes Bruschetta met groene pesto en gerookte sprot Minifrittata’s met geroosterde groenten Bruschetta met tomaat en buffelmozzarella Pizzadeeg voor 2 bodems van 25 à 30 cm doorsnede of 4 kleine Calzone met broccoli Rigatoni met reuze witte bonen en rucola Lentecocktail Bruschetta met gepocheerde zalm en aspergetips Erwtensoep met focacciareepjes Varkenshaas met pistachepesto Zalmbroodje met avocado Martini Bianco Royale Tagliata van tussenrib met Italiaanse dressing Martini Rosato Royale Semifreddo met aardbeien en noten Grijze garnalen met espuma van bloedappelsien Vitello tonato Risone met aspergepesto Italiaanse panzanella Tagliatelle met scampi’s, courgettelinten en dragonsausje Tomatenwater Geplette aardappel met kabeljauw en gekonfijte tomaat Vitello tonnato burger Pita envelopjes met tomaat & mozzarella Salade met piel de sapo, mozzarella & Italiaanse ham Kervelpesto Broodsticks Broodstengels Snelle ravioli met tomaten-groentesaus Amaretto - ricottaglaasjes Aardappelgnocchi met pesto Zabaglione met limoncello Kip met gekonfijte citroen, ansjovis en rozemarijn Gevulde lasagne met spinazie, oesterzwammen en kerstomaatjes Tagliatelle met mascarpone, citroen en chilipeper Volkorenpasta met ratatouille en groenteballetjes Volkorenpasta met pesto van walnoten Gevogelte cacciatore Toast met tapenade Toast ciabatta met tapenade en champignons Snelle gnocchi met romige tomatensaus & spinazie Hartige cake met olijven Winterse minestrone met balletjes en crostini met erwtenpuree Gevulde zoete puntpaprika Pastadeeg met eieren Ossobuco Italiaanse salade Gazpacho Gevulde pastaschelpen met ricotta, waterkerspesto, kip en tomatencoulis Vegetarische fritto misto met cashewdipsaus Bruschetta met look en kerstomaatjes Arancini: gevulde rijstballetjes Carpaccio van rund Bruschetta met ricotta, pancetta, gebakken lente-ui en noten Pizza 4 seizoenen Pizza XXL Pizza al tonno Pizza met pancetta en rucola Pizza bianca con salmone Pizza met rode zalm Pizzadeeg Tiramisu Rotolo met aubergines Stokbroodpizza Vislasagne met prei en spinazie Kleine pizza’s met tomaat & oregano Reuzecannelloni met ham en prei Aardappelpizza met rozemarijn Aardappelen in de oven met rozemarijn Hartige taart met spinazie & aardappelen Winterminestrone Ragù alla bolognese Carpaccio van rundvlees Timbale Napolitana Eetbare broodlepels met pesto en kerstomaatjes Lasagne met spinazie, champignons en pancetta Zelfgemaakte ricotta Tagliatelle met zeevruchten en pittige saus Risotto Gazpacho van aardbei Tramezzini met pesto, tomaat en mozzarella Rundercarpaccio Gefrituurde ravioli in tomatenkaassaus Italiaanse bruidssoep Kabeljauwhaasje met gebakken polenta en gremolata Linguine met scampi’s, venkel, kerstomaat en roomsaus Zomerse pizza met carpaccio en rucola Frittata met broccoliroosjes, kerstomaatjes, spekjes en mozzarella Gegratineerde rigatoni Panna cotta met appeltjes en notenmengeling Vegetarische involtini van aubergine met spaghetti Risotto met pompoen en salie Quiche met ricotta, zuiderse groenten, gekookte ham en verse kruiden Cannelloni del nonno Italiaanse pizza met mascarpone, room, look en courgette Broodstengels Carpaccio van koolrabi met geitenkaas Farfalle met zalm mi-cuit, groene asperges, broccoli en room Tagliatelle met pancetta, groene asperges en olijven Risotto met groene asperges en bieslookpesto Saltimbocca alla romana Kleurige veggielasagne Kipfilet uit de oven met krieltjes Antipasto brochetjes Italiaans vleesbrood Saltimbocca op brochettes Spritz Amaretto Sunrise Crush Aubergine gevuld met gehakt en mozzarella Pastiera napoletana Lasagne met asperges, zalm, ricotta en spinazie Brochettes van opgerolde kipfilet met groene pesto Italiaanse gevulde gepofte aardappel Pittige mozzarellaspiraaltjes Lasagne ‘roll ups’ met zalm en spinazie Kleurige tomatentaart met ricotta Burrata met koude crème van kerstomaatjes en basilicumolie Spaghettisaus uit de microgolf Pasta alla Norma, met aubergine en tomaat Pasta met salie en citroen Pittige pasta met ansjovis en pangrattato Pasta met worst, champignons, walnoten en salie Polpette met tomatensaus en pasta Pasta met lentegroenten ‘alla carbonara’ Pasta alla puttanesca Pasta met gekonfijte look, champignons, pijnboompitten en gedroogde pancetta Pasta carbonara met broccoli Zelfgemaakte pasta met eieren Lauwwarme pasta met tonijn, olijven en tomaatjes Koude pasta met avocado en cocktailgarnalen Pasta met gevulde kipfilet met pizzaiola Pasta alle vongole Pasta met olijven en tapenade Pasta met nieuwe aardappeltjes, groene bonen en pesto One pot pasta met worst Saltimbocca met pasta en tomaatjes Pasta met olijven, kappertjes en ansjovis Pilchards in tomatensaus met schelpjespasta Capellini met groene groenten Pasta met kip en champignons Zomerse pastasalade Pasta alla Norma Snelle pasta met rucola en Gandaham Pasta Alfredo met broccoli Gevulde rigatoni met avocado, ricotta en gerookte zalm Pasta vongole Pasta met zeevruchten Ribollita met zoete aardappel, spinazie en witte bonen Pasta met langzaam gegaard kalfsvlees, marinarasaus en spinazie Spaghetti Napolitano Lasagne Spaghetti bolognese Penne met aubergine en tonijn Spaghetti à la caprese Spaghetti met spek Volkorenpasta met koolrabi, salie en pancetta Penne met peer, pancetta en pompoen Penne rigate met spitskool en polpette Spaghetti met pesto van savooi Penne met asperges ‘alla carbonara’ Italiaanse wok met spaghetti Saltimbocca met gefruite salie en verse pasta Bundeltjes met groene asperge, prosciutto en kaas Piccata al limone e capperi Penne met tomatensaus met basilicum, aubergines en ricotta Pasta met gebakken peer en blauwe kaassaus Kalkoenparmigiano Parmigiana di melanzane Carpaccio van tomaten met Parmezaanse kaas en pijnboompitten Asperges met Parmezaanse kaas Kip parmigiana met aubergine Pizza met tomaten, basilicumpesto en zachte geitenkaas Tuiles van Parmigiano Reggiano Pasta met groenten, mascarpone en pancetta Geroosterde paprikarisotto met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas Cannelloni met lamsragout en ricottaroomsaus Verse pasta met vier kazen en truffel Polentapizza met artisjok Bladerdeeggalet met vijgen en geitenkaas Pasta met pancetta en vijgen Tramezzini met kaas en ham Pasta met pancetta, mozzarella en Chinese kool Pizza calzone met merguez, ricotta, mozzarella en aubergine Andijviepasta Risotto met parmaham & bospaddenstoelen Italiaanse rijstsalade Zalm met rode pesto en rijst Zuiderse groentelasagne met mozzarella Italiaanse tomatensalade met gerookte mozzarella Mozzarella gevuld met gegrilde, gemarineerde puntpaprika Italiaanse blinde vinken Kalfslever op Venetiaanse wijze Involtini van kalf met puree, rode pesto en rucola Pompoenrisotto met pancetta, tijm en pijnboompitten Panna cotta met framboos Ricottataart Escalope Parmiggiana Pizza met gegrilde shakshuka Zuiders gestoofd konijn Frittata Niçoise Entrecôte op z’n Italiaans Rib-eye carpaccio op zuiderse wijze Gegrilde groene asperges met Toscaans spek Mozzarella in carrozza Breekbrood gevuld met tomaat & mozzarella Roze pastadeeg met eieren Pasta carbonara Groene pesto Rode pesto Pizza Negroni Charentais Penne al forno met kip Focaccia met rozemarijn Groene panzanella Minipizza’s margherita of kruidenkaas en groene asperges Gegrilde groenten met zeebaars Risi e bisi met asperges Ravioli met kastanjechampignons Erbazzone reggiano Seadas Caviale di melanzane Fior di latte gelato in een croissant Vitello alla sarda Olive all’ascolana Burrata met zelfgedroogde tomaatjes en olijvenpoeder Tortano met geitenkaas, honing en walnoten Minifocaccia’s met tomaat Kroonbrood met laurier Focaccia Focaccia met rozemarijn Italiaans paasbrood Focaccia met zongedroogde tomaatjes en olijven Pasta met kappertjes, zongedroogde tomaten, tonijn en passata Focaccia met kerstomaatjes en rozemarijn Verse spaghetti met kerstomaatjes, look en basilicum Bruschetta met gekleurde tomaatjes en basilicum Kleurrijke tomatensalade Tomaten gevuld met risotto van zuiderse groenten Volkoren pasta met paprika’s en walnoten Risotto met mosselen en groene kruiden Zuiderse mosselen uit de oven Open lasagne met mosselen en garnalen Pizza con cozze Tortano met mozzarella en Gandaham Entrecote tagliata met pasta, rucola en tomaatjes Italiaans kruidenlookbrood met burrata Vitello tonnato Limoncello Ossobuco Tortano Napoletano Geschroeide zalm met waterkerssalade en yoghurtdressing Tagliatelle met Italiaanse chipolata en paddenstoelen Filodeegsigaren met Gandaham en rode pesto Albondigas en salsa de almendra Bruschetta met geitenkaas, aardbeien, munt en balsamicocrème Burrata met gegrilde courgette en Italiaanse kruiden Italiaanse panini Frittata met aardappel, zoete aardappel, prei, chorizo en kaas Pasta vongole met venkel en Ricard Garden focaccia Crostini’s Quiche caprese Varkenskroon moelleux op Italiaanse wijze met gnocchi Verse tomatensaus Pastasalade met druiven, kalkoenstukjes, broccoli en gebakken geitenkaas Ravioli met kruidenkaas en spinazie Risotto met kastanjes, peer en champignons Zuppa valdostana uit Aosta Lasagne van savooikool Risotto met champignons, coppa en Parmezaankoekje Pizza met peer, buffelmozzarella en taleggio Spaghetti vongole met saffraan Gegrilde kerstomaatjes met oregano op een bedje van ricotta Pruimentaart met limoncello en amandel Pizza met brie, Parmaham, verse vijgen en rucola Vegetarische pasta Pastarolletjes ‘terre et mer’ Ravioli met boschampignons en truffelolie Italian bramble mocktail Carpaccio van tomaat en buffelmozzarella Opgevulde pompoen met risotto van granen, pecorino en ricotta Pizza met andijvie en gehakt Le pochon met rundscarpaccio, caponata en ansjoviscrème Italiaanse burgertjes met geroosterde kerstomatensaus Pasta met witte pens en chorizo Gnocchi al ragù Pasta met gegrilde paprikapesto en rucola Gnocchi met pompoen, chorizo en dragon Bombardino pirata Paprikapizza napolitana Bloemkoolpizza contadina Carbonara van witte kool met pancetta Beef braciole uit Puglia Pasta putanesca Gegratineerde tortellini met worst Panini Lasagne met pompoenpuree Capellini met lookmascarpone, shiitake, waterkers en coppa Frittata van zoete aardappel met zuurkool Hasselback-aubergine Pasta met gorgonzola, spekjes, champignons en spinazie Maritozzi Pasta al forno met auberginesaus Clementinescake met mascarponeroom Limoncello spritz Cocktail spiciretto Cupcakes met mascarponecrème Milanees kalfslapje Crudo van kabeljauw met groene asperges, venkel en dille-olie
Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit