Italiaanse bruidssoep

6Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • ½ bos wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes look
  • 400 g tomatenblokjes met Italiaanse kruiden (blik)
  • ¼ andijvie
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels Spar gehakte peterselie
  • 100 g risone pasta
  • Boni Selection olijfolie
  • 300 g rundergehakt natuur
  • 1 eetlepel Spar gehakte peterselie (balletjes)
  • 2 eetlepels fijngesneden spinazieblaadjes
  • 2 teentjes look (balletjes)
  • 3 eetlepels panko
  • 1 Spar ei
Recept

1. Balletjes: meng het vlees met de panko, fijngesneden kruiden en losgeklopt ei. Snipper de look fijn en meng door het vlees, kruid met peper en zout.
2. Schil de wortelen en de pastinaak, snij de wortelen in plakjes en de pastinaak in kleine blokjes.
3. Spoel de andijvie en snij in fijne reepjes.
4. Pel de ui en de look en snipper alles fijn.
5. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof de groenten, ui en looksnippers aan.
6. Overgiet met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook.
7. Vorm balletjes van het vlees en laat ze in de hete bouillon glijden.
8. Voeg, als de balletjes gaar zijn, de pasta, peterselie en andijvie toe. Laat verder pruttelen tot de pasta en groenten gaar zijn.
9. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met versgebakken ciabatta.

< naar recepten