Recepten voor Halloween

Duik samen de keuken in om deze griezelige Halloween-hapjes te maken.  Natuurlijk mogen recepten met pompoen ook niet ontbreken met Halloween. Een uitgeholde pompoen is ideaal als decoratie. Klaar om te griezelen?

Pompoen uithollen: zo doe je dat

Gevulde pompoen is lekker, maar hoe begin je aan het uithollen van de pompoen? Met ons stappenplan is het een fluitje van een cent. Vul de pompoen met risotto, couscous, gehakt of groenten.

Je kan de uitgeholde pompoen natuurlijk ook gebruiken als decoratie. Snij er een gezicht uit, zet de bovenkant er weer op en plaats er een kaarsje in. Griezelig effect gegarandeerd!

pompoen-uithollen-kooktip.jpg
recepten-met-pompoen-quiche.jpg

Recepten met pompoen

In en rond oktober liggen de meeste pompoenen in de winkel, maar ze zijn het hele jaar te koop. Met pompoen kan je alle kanten op. Laat je inspireren door onze recepten.

Van geroosterde pompoen tot pompoenpuree. De groente doet het goed in een quiche of lasagne, maar je kan er zelfs zoete gerechten mee bereiden. En vergeet de ultieme comfortfood niet: hartverwarmende pompoensoep.

Zoete recepten met pompoen

pompoen-volgroeid.png

Voedingswaarde van pompoen

Pompoenen zijn voedzaam. Zo zijn ze een goede bron van voedingsvezels en vitamine C. De kleur van de pompoen geeft weg dat hij carotenoïden bevat en dus ook vitamine A levert.

Meer weetjes over pompoen
Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit