Pompoensoep met cashewnoten

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode piccantinapeper
  • 100 g Spar cashewnoten natuur
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bosje basilicum
  • spookjeschips
  • Boni olijfolie
Recept
  1. Snij het bovenste van de pompoen en verwijder de pitten.
  2. Maak daarna het vruchtvlees los zonder de schil te beschadigen.
  3. Snij het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui en look. Snipper de ui, look en chilipeper fijn.
  4. Verwarm een scheut olie in een ruime pot en fruit de ui glazig. Voeg de pompoenstukjes, look en chilipeper toe.
  5. Meet de benodigde hoeveelheid bouillon af door er de pompoen voor 2/3 mee te vullen.
  6. Giet de bouillon in de pot en voeg de cashewnoten toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
  7. Laat 30 min pruttelen. Pureer tot een gladde soep.
  8. Snij de basilicum in fijne reepjes.
  9. Giet de soep in de pompoen en serveer.
  10. Serveer er voor Halloween spookjeschips bij.
< naar recepten