Pompoensoep met cashewnoten
noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het bovenste van de pompoen en verwijder de pitten.
-
Maak daarna het vruchtvlees los zonder de schil te beschadigen.
-
Snij het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui en look. Snipper de ui, look en chilipeper fijn.
-
Verwarm een scheut olie in een ruime pot en fruit de ui glazig. Voeg de pompoenstukjes, look en chilipeper toe.
-
Meet de benodigde hoeveelheid bouillon af door er de pompoen voor 2/3 mee te vullen.
-
Giet de bouillon in de pot en voeg de cashewnoten toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
-
Laat 30 min pruttelen. Pureer tot een gladde soep.
-
Snij de basilicum in fijne reepjes.
-
Giet de soep in de pompoen en serveer.
-
Serveer er voor Halloween spookjeschips bij.