Wortelgembersoep met kruidige cashewnoten

Wortelgembersoep met kruidige cashewnoten

Allergenen

Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kruidige cashewnoten: bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Spreid de noten uit op de bakplaat en rooster ze in 15 min goudbruin. Meng de sojasaus met de ahornsiroop en de kruiden in een kom. Schep de warme noten erdoor. Spreid de noten weer uit op de bakplaat en zet nog 3 à 5 min in de oven. Laat afkoelen en hak ze grof.

  3. Pluk de blaadjes van de koriander en bind de steeltjes samen met keukentouw.

  4. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Pel de teentjes look en rasp ze.

  7. Verhit een scheutje arachideolie in een kookpot, roerbak de look, gember en limoenzeste kort.

  8. Schep de worteltjes erdoor en laat enkele min bakken zonder te kleuren. Overgiet met groentebouillon, voeg de koriandersteeltjes toe en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur gaarkoken in 15 min. Verwijder de koriandersteeltjes en pureer de soep.

  9. Kruid met piment d’espelette en werk af met gehakte kruidige cashewnoten en korianderblaadjes.

  10. (*) Vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het combineert de vijf basissmaken: zoet, zout, bitter, zuur en umami. In het mengsel zit kruidnagel, kaneel, steranijs, peper en venkel. Spring er voorzichtig mee om, want de smaak overheerst snel.