Geroosterde tomatenroomsoep met cashewnoten

Geroosterde tomatenroomsoep met cashewnoten

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Overgiet de cashewnoten met heet water en laat ze weken.

  3. Pel de look en snipper fijn.

  4. Snij de tomaten doormidden en leg ze in een grote braadslede met het snijvlak naar boven. Bestrooi met looksnippers en besprenkel met olie. Kruid met versgemalen peper en zout. Zet 30 min in de oven.

  5. Voeg tomatenpuree toe en besprenkel met balsamicoazijn. Strooi de uitgelekte cashewnoten erover en zet nog 20 min in de oven tot de tomaten zacht zijn.

  6. Los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water. Doe in de blender met de inhoud van de ovenschaal, tomaten, noten en vrijgekomen sappen en pureer.

  7. Zeef de soep om de harde pitjes en velletjes eruit te halen.

  8. Warm zachtjes op en kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de soep over kommen en werk af met fijngehakte cashewnoten, paprikapoeder en versgemalen zwarte peper.