Tikka masala met geroosterde bloemkool en cashewnoten

Tikka masala met geroosterde bloemkool en cashewnoten

Allergenen

noten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de bloemkool in roosjes, besprenkel met arachideolie en kruid met peper en zout. Rooster 30 min in de oven.

  3. Bak de cashewnoten goudbruin in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Masala-pasta

    Pel de look en schil de gember. Snij de look en gember in stukken. Doe de rest van de ingrediënten in het hakmolentje en mix tot een gladde pasta, zet opzij. Gaat het wat stroever? Voeg dan meer olie toe.

  5. Saus

    Pel de uien en snipper fijn. Pluk de blaadjes van de koriander en hou ze apart. Hak de steeltjes fijn. Verhit een scheut olie en roerbak uien en koriandersteeltjes tot de uien zacht zijn.

  6. Voeg de masala-pasta toe en schep goed door.

  7. Doe de gepelde tomaten erbij en breng aan de kook. Dek de pot af en laat in 20 min gaar pruttelen op een laag vuur. Mix de saus. Voeg wat water toe indien nodig en kruid met peper en zout.

  8. Schik de geroosterde bloemkool op een schotel en overgiet met de masalasaus.

  9. Afwerking

    Werk af met cashewnoten en bestrooi met korianderblaadjes. Serveer met rijst en partjes citroen.