Voorgerecht recepten

Voorgerecht recepten

Een geslaagd voorgerecht doet verlangen naar meer. We hebben een hele brede selectie recepten voor voorgerechten voor je samengesteld. Ga op zoek naar een voorgerecht dat mooi aansluit bij de rest van de maaltijd. Vul je winkellijstje maar aan!

Tartaar van zalm met hartig ijs van witte asperges en gegrilde groene asperges Kroketten van varkenswangetjes en perenstroop Kroketten van blauwe kaas met noten en rozijnen en honingmosterddip Aardappelkroketten met gehakt en tonkatsusaus Bamischijven Eieren met parmezaancrème en groene asperges in cocotte Rode currykroketten met scampi Tom rim Polpette di gamberi Gerookte zalm met geschaafde venkelsalade en dilledressing Camarão com leite de coco (garnalen met kokosmelk) Gewokte spinazie met carpaccio van zalm, unagi en wasabi Shandong garnalen Crumble van foie gras met peer en peperkoek Rundstartaar met Thaise dressing en sambalmayonaise Ravioli met zalm belle-vue, ricotta en limoncellosaus Nage van kreeft met groentejulienne Ceviche van sint-jakobsvruchten met groene appel en koriander Knolselderpuree met gebakken bospaddenstoelen Tostadas met gefrituurde bloemkool, tahin, yoghurt en kruidenolie Mousse van gerookte heilbot en dille met zalmrollade en gepekelde groentjes Kreeft à l’armoricaine met groentespaghetti en rouille Tajine met kabeljauwcrumble Sint-jakobsnoten met bloemkoolpuree, lookchips en rucola Bloemkool- en broccolicouscous met grijze garnalen Gazpacho Panna cotta van asperges Vitello tonnato 2.0 Tartaar van tomaten met jonge sla en mozzarella Steraardappelschijfjes met lauw gerookte paling Kalfsrolletjes gevuld met radicchio Toast met kruidenkaas en gemarineerde geroosterde tomaatjes Gerookte paling met rucola, appel & zure room Trio van zalm Jonge slablaadjes met aardbei, amandelen en balsamicoazijn Vissoufflé Kaaskroketten Gegrilde aubergine met mozzarella Gemarineerde en licht geschroeide zalm met spruitjespuree Hartige pannenkoek met rode biet Salade van gegrilde courgette met munt, chili & mozzarella Bouillon met verse ravioli gevuld met 4 kazen Salade met gedroogde cranberry’s, feta & sinaasdresssing Krabcocktail met avocado & maïssorbet Tonijn met zoetzure komkommersaus & sojascheuten Corne de gatte “à la flamande” Slaatje met gerookte kwartelboutjes & eendenlevercrème Carpaccio van Parijse champignons met rucolapesto Kaaskroketten met Chimay Aubergines met yoghurtsaus Salade van meloen, rode biet, komkommer, gekonfijte walnoten en geitenkaas Salade met gerookte zalm & dilledressing Spanakopita triangels Herfstsalade Rucolaslaatje met kaasje & walnotenhoningdressing Slaatje met gamba's en limoendressing Gevulde champignons met mousselinesaus Pakketje van gerookte zalm met geitenkaasdressing Geitenspekkaasje met veenbessensaus Kippenwit met spinaziesalade & rode ui in rode wijndressing Salade van asperges, nieuwe aardappeltjes, haring en dille Carpaccio van gegrild rundvlees met gemarineerde groenten Carpaccio van tomaat met basilicumsorbet, Parmezaanse kaas en pijnboompitten Dillepannenkoekjes met wasabi en gerookte zalm Scampi’s en zalm op de teppanyaki met wasabimayonaise en julienne van prei Chimaypakketjes met Luikse siroop Scampi’s met appeltjes in currysaus Chinese koolrolletjes met visfarce Komkommer met surimi en koriander Gevulde aubergine met gehakt en paprika Carpaccio van Romatomaat & buffelmozzarella Aardappelgnocchi met tomatensaus Carpaccio van piel de sapo meloen met gedroogde pancetta Slaatje van groene en witte selder, veldsla, munt en yoghurtdressing Buideltje van brie met gerookte zalm of spekreepjes Gefrituurde tagliatelle met gemarineerde Torritotomaatjes en gebakken scampi’s Aardappelboontjessalade met gerookte vissen en gemarineerde sjalot Pakketje van gerookte zalm met ijsbergsla en rucolamierikswortelsaus Frisée salade met roodbaars en gel van rode bietjes Frisse sprotsalade Beursjes met Hervekaas en peer. Tartaar van avocado en groene appel met carpaccio van sint-jakobsvruchten Lenterolletjes met scampi’s en chili-koriandersaus Carpaccio van bloemkool met grijze garnalen en bloemkoolmayonaise Slaatje met gepaneerde geitenkaasjes Zachtgekookt eitje met aspergesoldaatjes Toast Skagen Gesmoorde kabeljauw met aardappelschijfjes Gevulde ravioli met tomaat-basilicumsaus Antilliaanse chiquetaille van gerookte makreel Krokant gebakken kabeljauwspiesje met Gandaham en mosterdmayonaise Veggie worstjes met lintsalade van wortel, komkommer en courgette Linzenchutney met appel en roodbaars Geitenkaasje in filodeeg met siroop van Orval Krokant pakketje met scampi’s en paprikacoulis Tartaar van ortanique Spinazie-ricottataartje Torentje van peer, geitenkaas, spek en honing Ceviche van zalm met mandora Tongpakketjes met wijnappelsien Argentijnse empanada Ravioli met aubergine en pittige tomatensaus Sint-jakobsnoten met venkelcrème Preispaghetti, sint-jakobsvruchten en champagnesaus Jerky kippendrumsticks met koriander Coquilles met erwtjescrème en krokantje van Italiaanse ham Verse loempia met garnalen Terrine van vis en garnalen met lentegroenten Slaatje met gerookte eendenborst en kersen Pakje van gegrilde aubergine met geitenkaasje en coulis van zachte paprika Huisgemarineerde zalm met watermeloen en agrumes Vietnamese gehaktballetjes Tatin van kastanjechampignons en walnoten Salade met gerookte makreel, mandarijn en waterkers Salade met blauwe bessen, tofu, cashewnoten en mozzarella Risotto met kastanjechampignons Zalmloempia Krabkoekjes met fruitsalsa Gegrilde slaharten met spek en caesardressing Gebakken scampi’s met venkel en pastis Gravlaks met rucolaboter Piramide met gekonfijte eend, gebakken eendenlever en peer Gevulde kwartel in rode wijnsaus Gerookte forel met gepekelde groentjes en romanesco Creoolse risotto met schaal- en schelpdieren Salade met appel, scampi en currydressing Varkenswangetjes Toast champignon met bospaddenstoelen Salade van quinoa met venkel en granaatappel Scampi’s in tomatenbasilicumsausje met Rodenbach Oosterse zalmkoekjes met gember en zoetzure salade Steak tartaar Toast champignon met preskop Gerookte zalm met geitenkaas en dille Chapati met granaatappelraita Tartaarhartjes met kwarteleitje Gerookte zalm met gemengde sla en vinaigrette Gegrilde tong met frisse pompoenpuree en mosterdboter Mangogranita met prosecco Kabeljauw met oesterzwammen, geplette aardappel, pastinaakblokjes en Thaise curry Pastinaaktartelettes met tijm en spekjes Gebakken sint-jakobsnoten met een slaatje van jonge spinazie en crumble van hazelnoot en sesam Scampicocktail met Vietnamese dressing Duo van grijze garnaal Rode bietjes met geitenkaas Tartaar met appelkappers en kwarteleitje Filodeegpakketjes met Le Petit Tentation Gepekelde komkommer met gerookte makreelmousse Pomme Anna met oesterzwammen Bosvruchtendaiquiri Piel de sapo met manchego salade Rundcarpaccio met Parmezaankoekje en wasabimayonaise Gemarineerde zalm met escabechegroenten Salade van rodekool, pastinaak en mandora Pannenkoekentaart met gekookte ham en zongedroogde tomaatjes Paté met honing en parmaham met picklesgel en gemarineerde groenten Gevulde groenten met brandade Risone met aspergepesto Aspic van artisjok en grijze garnalen Geitenkaas met uienconfituur en veldsla Exotische eiersalade Escargots aux petits légumes Pannenkoekentaart met gerookte forel en groene kruiden Geschaafde bloemkoolsalade met hazelnoot en veenbessen Sint-jakobsnootjes met verse kruiden op een preibedje Sangria Rode bietensalade met mandarijn en geitenkaas Portobello gevuld met roquefort en walnotencrumble Roze pompelmoessalade met radicchio en dadels Hamrolletjes met dadels en roomkaas Quinoa met rode biet, radijsjes en Brabantse plattekaas Cilinder van komkommer met gerookte paling en gemarineerde radijsjes Kippensatés met pindasaus Tongrolletjes gevuld met kreeft, venkel en grijze garnalen Tartaar van rundvlees met groene boontjes Crème van rode biet met coppa en radijsjes Voorjaarsrolletjes met pindadipsaus Scheermessen met fijne groentjes in de oven Ovenpannetje met sint-jakobsnoten en mascarpone Salade met kaki en hazelnoot Kokosgazpacho Bloemkoolcrème met geroosterde bloemkool en mimosa van ei Preitaartje met Shropshire en amandel Strüdel met prei en abrikoos Gekaramelliseerde zalm met prei, zeekraal en granaatappel Schelvis met aardappelmousseline, gestoofde prei en kerstomaatjes Sint-jakobsvruchten met prei Champignonvelouté met grijze garnalen Winterminestrone Carpaccio van rundvlees Samosa Rundercarpaccio Zeewolf met chorizo en groenteblokjes Krabkoekjes uit Bahia Gefrituurde kikkererwten & gehakte salade Gevulde artisjokbodem met garnalensalade Tartaar van rundvlees met zure karamel Sint-jakobsvruchten uit de oven met gedroogde Italiaanse ham Gerookte zalm met zuurkool in witte wijn Quiche met geitenkaas Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus Gegrilde aardpeer met sint-jakobsnoten en sherryboter Coquilles met pancetta en zeekraal Gegrilde scheermessen met kruidenboter Millefeuille van tramezzini met gekookte kreeft, truffelboter, zeekraal en waterkers Minipavlova met gerookte sprotcrème en lompviseitjes Terrine van witlof met gebakken zalm Koolrabi appelslaatje met geitenkaasje in bladerdeeg Carpaccio van koolrabi met geitenkaas Salade met varkenswangetjes en mierikswortelzalf Tataki van rund Couscous met groene asperge, feta en courgette Salade van groene asperges en sint-jakobsnootjes met citrus-chilidressing Carpaccio van koolrabi met korianderpesto Kipkebab met amandelen en dukkah van pistache Pastinaakcrème met hazelnotenspinaziepesto Oosterse brochettes met oosterse salade Gegrilde scampi’s in Braziliaanse marinade Portobello burgers Kalfstartaar met sint-jakobsvruchten, avocadocrème en basilicumolie Waterzooi van vis en asperges Burrata met koude crème van kerstomaatjes en basilicumolie Gevulde rigatoni met avocado, ricotta en gerookte zalm Paraguayo-mozzarellasalade Veggie penne met zeekraal Salade met geroosterde peer en blauwe kaas Zonnespinazietaart Gebakken camembert met paarse vijgenkonfijt Salade van conferenceperen met knolselder, witlof en blauwe kaas Carpaccio van tomaten met Parmezaanse kaas en pijnboompitten Kaaskroketten met Oud Brugge Geroosterde paprikarisotto met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas Slaatje van avocado en Oud Brugge kaas Brick met appeltjes en blauwe kaas Gebakken feta met granaatappelsaus en kruidensla Koude & warme oesters Avocadozalf met tartaar van oester, serranoham en daikon Wellustige oesters met gember Rundtartaar met oesters Miniquiches van gekleurde wortelen en courgette Zure room-dillesaus voor bij de zeevruchtenschotel Slaatje met ganzenlever, rode biet, vijg en appel Kreeft met gepekelde tomaat, kreeftenmayonaise en kruidensla Gegrilde kreeft met kruidenboter en pasta Puree van topinamboer met vanille, hazelnootpesto en sint-jakobsvruchten Scampi's met rode curry en rijst Courgette gevuld met bloemkoolrijst, groene asperges en scampi’s Sushi met tonijn & watermeloen Gemarineerde zalmspiesjes met zwarte rijst & mangosaus Salade met geroosterde venkel, scampi’s en sinaasappeldressing Salade van veldsla met sinaasappel, pancetta en geroosterde aardpeer Brandade van kabeljauw en prei Asperges met waterkerssabayon en gerookte zalm Witte asperges op Provençaalse wijze Vichyssoise met gerookte forel en broccoli Entrecoterolletjes met knapperige groenten Rib-eye carpaccio op zuiderse wijze Bloemkool op de BBQ met picada Lenterolletjes gevuld met kleurige groenten, mango & pindasaus Salade van pomelo gemarineerd met steranijs, oranjebloesem en gember Tonijn met perzik in een nieuw jasje Burrata met zelfgedroogde tomaatjes en olijvenpoeder Avocado met roze garnalen, pomelo en wasabi Salsa van aardappel met maatjes en tomatensorbet met wodka Aspergekroket met eiersalade Salade van roze pompelmoes en scampi’s Scampi’s met sinaasappelgelei Tomaten gevuld met risotto van zuiderse groenten Tomaatgarnaal op moderne wijze Mosselen met vermout in papillot Lichte gelei van mosselen Gefrituurde mosselen Slaatje met gebakken mosseltjes Visbrochette Vitello tonnato Tomaat garnaal Garnaalkroketten Zarzuela Gemarineerde wortelsalade, sesamolie, bulgur en geitenkaas Burrata met gegrilde courgette en Italiaanse kruiden Rundtartaar met ansjovis en olijven Wildpaté met verse vijgenchutney Gepaneerde raclettekaass Bladerdeegwafeltjes met gekookte beenham & mosterd Opgevulde peer in bladerdeeg Lauwwarme salade van bospaddenstoelen met artisjok Zuppa valdostana uit Aosta Ravioli met boschampignons en truffelolie Rillettes van konijn met ras el hanout en abrikoos Garnalenbisque met extra garnaaltjes, zure room en dille Carpaccio van tomaat en buffelmozzarella Schelvis met mosselen en kokos Tagliatelle van prei met gerookte forel Winterse, witte minestrone Aardappel ‘deluxe’ Sesamvoorgerecht met gerookte zalm, wakame en udonnoedels Gepofte zoete aardappel opgevuld met brie, gerookt spek en sjalot Krokante asperges met eidooiercrème, kaaskoekje en grijze garnalen Fatteh: gefrituurd pitabrood, lamsreepjes, kikkererwten, granaatappel, yoghurt en za’atar Papillot met asperges, courgette, sugarsnaps en spinazie-fetapesto Geroosterde witte asperges met carpaccio van verse zalm Crudo van kabeljauw met groene asperges, venkel en dille-olie Aardappel ‘deluxe’ Sesamvoorgerecht met gerookte zalm, wakame en udonnoedels Gepofte zoete aardappel opgevuld met brie, gerookt spek en sjalot Krokante asperges met eidooiercrème, kaaskoekje en grijze garnalen Fatteh: gefrituurd pitabrood, lamsreepjes, kikkererwten, granaatappel, yoghurt en za’atar Papillot met asperges, courgette, sugarsnaps en spinazie-fetapesto Geroosterde witte asperges met carpaccio van verse zalm Crudo van kabeljauw met groene asperges, venkel en dille-olie Geroosterde witte asperges met carpaccio van verse zalm Crudo van kabeljauw met groene asperges, venkel en dille-olie Crudo van kabeljauw met groene asperges, venkel en dille-olie Papillot met asperges, courgette, sugarsnaps en spinazie-fetapesto Geroosterde witte asperges met carpaccio van verse zalm Crudo van kabeljauw met groene asperges, venkel en dille-olie Papillot met asperges, courgette, sugarsnaps en spinazie-fetapesto Geroosterde witte asperges met carpaccio van verse zalm Crudo van kabeljauw met groene asperges, venkel en dille-olie