Pannenkoekentaart met gerookte forel en groene kruiden

Pannenkoekentaart met gerookte forel en groene kruiden

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pannenkoeken: laat de boter smelten. Meng de bloem, eieren, gesmolten boter en melk tot een homogeen deeg. Bak fijne pannenkoekjes en laat ze afkoelen.

  2. Snij de gerookte forel in stukjes en blend met de kaas en mierikswortelcrème. Voeg als laatste de fijngesnipperde look en dille toe. Smaak af met wat citroensap.

  3. Leg een pannenkoekje op een schotel en bedek het met de forelmousse. Leg de volgende pannenkoek erop. Ga zo verder tot het volledige mengsel is opgewerkt. Smeer zeker niet te dik en zorg ervoor dat er aan de buitenkant meer zit dan in het midden, anders krijg je een scheve pannenkoekentaart.

  4. Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de rest van het mengsel. Zet in de koelkast om op te stijven. Je kan dit perfect 1 dag op voorhand doen.

  5. Werk net voor het opdienen af met de gemengde sla en bieslook of dille.