Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?

Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?

Een papillot is een leuke bereidingswijze waar je alle kanten mee kan uitgaan. Het meest bekende ingrediënt in een papillot is vis. Maar je kan een papillot ook vullen met vlees, groenten en zelfs fruit.

Wanneer een papillot gebruiken voor op de BBQ?

Het makkelijke aan een papillot is dat je het perfect op voorhand kan klaarmaken om zo tijd te besparen. Het pakketje kan je dan achteraf opwarmen in de oven of op de barbecue. Door met smaakmakers zoals kruiden, wijn en bouillon te werken, kan je een heerlijke harmonie van smaken creëren. 

Doordat een papillot een gesloten pakje is blijven de smaken beter bewaard, is het resultaat lekker sappig en heb je geen extra vet nodig. Het verrassingseffect van een papillot is een extra pluspunt.

Een papillot klaarmaken op de barbecue

Om een heerlijke barbecue-smaak toe te voegen aan de papillot leg je het vlees of de vis eerst even op de barbecue en schroei langs beide kanten dicht.

Daarna kan je dit stuk in de papillot schuiven en de binnenkant heerlijk laten garen. Het resultaat? Een heerlijke barbecue-smaak en een heerlijk sappig stukje vlees of vis.

Een vispapillot bakken op de barbecue

Hoelang moet een papillot bakken op de barbecue?

Om de gaartijd van een papillot te bepalen moet je wachten tot het pakketje bol staat. Vanaf dit gebeurt moet je een 8 à 10-tal minuten rekenen tot alles gaar is. Dit is natuurlijk een richtlijn en is niet voor elke papillot hetzelfde. 

Let er ook op dat alle ingrediënten ontdooid zijn. Anders moet je meer tijd voorzien eer de papillot volledig gaar is. Het is ook belangrijk om de papillot niet open te prikken terwijl hij aan het garen is. De stoom en het vocht zullen zo ontsnappen en de papillot zal al zijn sappigheid verliezen.

Campagne-BBQ-bestellen2024-header.jpg

Bestel alles voor je BBQ bij Spar

Op zoek naar alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue? Ontdek hier bij welke Spar-winkels je makkelijk online kan bestellen.

Zoek winkel