Papillot van schelvis met prei, wortel en witlof

2Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 stronk witlof
  • 3 wortelen
  • 2 wit van prei
  • 1 schelvishaasje (± 300-350 g)
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 klein flesje droge witte wijn
  • Boni Selection olijfolie
  • 2 dl Boni Selection culinaire room
  • Cherrystar kerstomaatjes
Recept

1. Schil de wortelen en reinig de prei. Snij de groenten in kleine, gelijke stukken.
2. Voorzie 3 kerstomaatjes aan een steeltje per papillot.
3. Scheur een groot stuk aluminiumfolie af en strijk in met olijfolie.
4. Verwarm de oven voor op 200°C.
5. Verdeel hierop de verschillende groentestukjes.
6. Snij het visbouillonblokje heel fijn. Kruid de groenten hiermee, bewaar een deel om de vis mee te kruiden.
7. Schik de vis op de groenten en kruid met de viskruiden.
8. Leg de kerstomaatjes erboven.
9. Pak de papillot in, maar laat bovenaan nog wat open.
10. Giet er een scheutje witte wijn en een scheutje room bij. Kruid nog wat bij met peper en zout.
11. Vouw de papillot goed dicht en leg op een bakplaat.
12. Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
13. Serveer de papillot in de folie op het bord.

< naar recepten