BBQ-bijgerechten

Tover de zon op je bord met een frisse salade of maak het gezellig met gegrilde maïskolven. Je kan eindeloos variëren met pasta's, groenten, zomers fruit, couscous, (look)broodjes, ... Van pure klassiekers tot originele ideeën, we hebben ze allemaal voor je uitgekozen. 
Campagne-BBQ-bestellen2024-header.jpg

Bestel alles voor je BBQ bij Spar

Op zoek naar alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue? Ontdek hier bij welke Spar-winkels je makkelijk online kan bestellen.

Zoek winkel
Aardappels op de BBQ

Welke bijgerechten voorzie ik bij de BBQ?

  • Gevuld brood: maak inkepingen in een lang/rond brood, vul met kruidenboter en eventueel wat kruiden en gril het brood kort op de barbecue.
  • Lookbrood: snij sneden van een stokbrood, bestrijk ze met lookboter en gril ze langs beide kanten kort op de barbecue.
  • Gepofte aardappel: een heerlijke klassieker! Was de aardappelen, droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 30 minuten op de barbecue, snij doormidden en vul ze met een vulling naar keuze.
  • Aardappelsalade: kook je aardappelen in water, voeg wat groenten of fruit toe en werk af met een saus naar keuze. Dit bijgerecht kan je de dag ervoor maken.
  • Geroosterde groenten zijn uitstekende bijgerechten voor je barbecue. Een absolute topper voor kinderen is geroosterde maïs. Lekker knabbelen uit het vuistje!

Hoeveel bijgerechten voorzien per persoon?

Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook een stukje brood, vers gesneden groenten en heerlijke salades. Reken op zo'n 100 gram bijgerechten per persoon.
bbq bijgerecht