Regenboogsalade met sesamgemberdressing

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 200 g spitskool
  • 200 g rode kool
  • 1 paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 lente-uitjes
  • bleekselder
  • zoetzure opgelegde worteltjes
  • gepekelde radijsjes
  • 4 el Boni Selection arachideolie
  • 8 el limoensap
  • 6 el Boni Selection sojasaus
  • 1 el Boni Selection acaciahoning
  • 2 kl geraspte gember
  • 1 geraspte teen look
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • mespuntje pilipili
Recept
  1. Dressing: schil de 4 cm gember en rasp fijn. Pel het teentje look en rasp ook fijn. Meng met de rest van de dressingingrediënten (arachideolie, limoensap, sojasaus, acaciahoning, geraspte gember, geraspte teen look en geroosterde sesamolie) en breng verder op smaak met pilipili en zout.
  2. Snij de kolen in flinterdunne reepjes, gebruik eventueel een mandoline.
  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij ze in fijne reepjes.
  4. Snij de lente-uitjes en de bleekselder in fijne reepjes.
  5. Doe de kool, paprika, lente-ui en bleekselder in een kom met water en ijsblokjes. Zet 1 u in de koelkast; zo worden de groenten lekker knapperig.
  6. Dep de groenten droog en meng met de worteltjes en radijsjes.
  7. Besprenkel met de dressing en serveer de rest van de dressing ernaast.
< naar recepten