Maak kennis met ons kookteam
Tin, Michiel en Michaëla hebben elk met hun eigen unieke expertise en passie voor lekker eten. Samen willen ze jou inspireren in de keuken met nieuwe recepten, handige kooktips en veel meer. Je ontdekt het allemaal in ons KOOK-magazine en op onze website.
Van sterrenrestaurant tot foodtruck
Tin Vandeput volgde een opleiding tot kok/traiteur en staat vandaag voor jaren aan brede culinaire expertise. Hij gaf meer dan 8 jaar kookworkshops bij Colruyt Group Academy en werkte in verschillende restaurants, waaronder sterrenrestaurant Magis en Bistro Bis in Tongeren. Ook bij Spar is Tin inmiddels een bekend gezicht.
"Het eerste Spar KOOK-magazine waar ik aan mocht meewerken, was de editie van januari 2019," vertelt hij. Behalve een inspirerende collega is Tin zelfstandig kok en receptontwikkelaar.
“En ik heb nog een smakelijk project,” vult hij aan. “Samen met mijn broer run ik de foodtruck Broers.”
Op ontdekking naar nieuwe smaken
Michaëla Delbaere heeft al 28 jaar ervaring in voedingsadvies, opgedaan via zelfstudie. Om de wereldkeukens en hun smaken te ontdekken en eigen te maken, ondernam ze in 1992-1993 een culinaire wereldreis. Begin 2024 volgde ze haar meest recente buitenlandse kookavontuur: een openluchtworkshop in Oeganda met vuren gestookt op geperste modder.
“Eten fascineert me al mijn hele leven,” vertelt ze. “Een van mijn vroegste herinneringen is dat ik op een krukje in mémé’s keuken vol verwachting naar haar verse kippensoep zat uit te kijken.”
Haar eerste ervaring bij Spar was een special rond eindejaarsgerechten in 1996.
Gepassioneerd door kruiden
Michiel Van Colenberghe volgde de opleiding Restaurantkeuken aan de gerenommeerde hotelschool Spermalie. Daarna verfijnde hij zijn kookkunsten als souschef in Huis van Lede in Kruisem en als chef in De Traagheid in Tielt.
“Ik ben al gek van koken sinds mijn 12de,” vertelt Michiel. “Sinds enkele jaren werk ik als zelfstandige onder de naam ‘Michiel kookt’. Ik geef workshops over koken met kruiden, schrijf recepten voor bedrijven in de voedingssector, verzorg homecookings en events en geef les in het volwassenenonderwijs.”
Zijn passie voor kruiden heeft hij inmiddels gedeeld in twee kookboeken.