Ratatouille in papillot PT1H 6 porties 5 cm verse gember 1 stuk bio citroen 100 ml witte port 2 rode paprika 4 lente-uitjes takje verse rozemarijn 1 stuks roze look 2 aubergines 150 ml Spar Griekse olijfolie 2 gele paprika laurierblaadje

Ratatouille in papillot

44dd7e773931eeb3849cb1bdc7805fa0c54905bcfb26f2df1f95e08e58decddb.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de look horizontaal doormidden en besprenkel beide zijden met olijfolie.

  2. Schil de gember en snij in flinterdunne lucifers.

  3. Boen de citroen schoon en snij in partjes.

  4. Spoel de paprika’s en aubergines. Snij de groenten in kleine blokjes. Doe ze samen met de gemberlucifers en citroenpartjes in een kom en hussel met je handen door elkaar. Besprenkel met olijfolie en portwijn. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Verdeel het groentemengsel over 3 zakjes. Zorg dat er in elk zakje een partje citroen, een laurierblaadje en een takje rozemarijn zit.

  6. Vouw de zakjes hermetisch dicht en rooster samen met de look boven smeulende houtskool.